ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κως: Τα κενά στη δολοφονία της 27χρονης και ο ρόλος του συντρόφου της - «Τώρα θα μιλήσει το πτώμα»

Κως: Τα κενά στη δολοφονία της 27χρονης και ο ρόλος του συντρόφου της - «Τώρα θα μιλήσει το πτώμα»

Ο βασικός ύποπτος από το Μπαγκλαντές επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της Αναστάζια στην Κω. Από την άλλη πλευρά, ο σύντροφός της κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση, καθώς προέκυψαν απορίες.

Η σορός της άτυχης Αναστάζια μπορεί να βρέθηκε στην Κω, ωστόσο πολλά είναι τα ερωτηματικά γύρω από τη δολοφονία της.

Βασικός ύποπτος είναι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, χωρίς όμως να έχει πει το παραμικρό, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου. Ο 32χρονος αλλοδαπός κρατείται με τις κατηγορίες της αρπαγής της 27χρονης και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αφού ο ίδιος ομολόγησε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα ενώ ήταν μεθυσμένη.

Για την ανθρωποκτονία όμως δεν υπάρχει ακόμα κατηγορία σε βάρος κάποιου. Όπως εξηγεί και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, υπάρχουν κάποια κενά στη δικογραφία σχετικά με την τέλεση του ειδεχθούς εγκλήματος. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση ο σύντροφος της 27χρονης.

«Έχουμε έναν κατηγορούμενο για αρπαγή όχι όμως για ανθρωποκτονία ακόμα. Τα στοιχεία είναι ικανά να μας οδηγήσουν στον δολοφόνο ή στους δολοφόνους. Υπάρχουν μαρτυρίες εθελοντών που σάρωναν την περιοχή και πέρασαν πολλές φορές από το σημείο. Δεν το είδαν γιατί ήταν καλλυμένο ή δεν ήταν εκεί το πτώμα, είναι το ερώτημα», επισημαίνει ο αστυνομικός.

Κάποια μηνύματα που εντοπίστηκαν στο κινητό της κοπέλας προκάλεσαν απορίες για τις σχέσεις του ζευγαριού το τελευταίο διάστημα και για το κατά πόσο ο 32χρονος ήταν γνωστός τους και είχαν επαφές μαζί του και στο παρελθόν.

Η κοπέλα φαίνεται να έχει εκφράσει στον σύντροφό της τους φόβους της, δηλαδή ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν νιώθει άνετα στο σπίτι του 32χρονου όπου βρισκόταν και του είχε δώσει και το στίγμα σε ποιο σημείο ακριβώς ήταν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν ο σύντροφος συνδέεται με τον δολοφόνο, όπως αναφέρει ο κ. Καλλιακμάνης. «Αν δεν έχει σχέση με τον δολοφόνο, δεν υπάρχει ζήτημα. Τι σχέση είναι αυτή, από τη στιγμή που η κοπέλα είχε πιεί λίγο παραπάνω και του στέλνει μηνύματα ότι δεν αισθάνεται καλά και εκείνος δεν κινητοποιείται αμέσως; Έστω και μεθυσμένη να ήταν, θα πήγαινε στο σπίτι ενός αγνώστου; Πόσο πιθανό είναι αυτό; Κι αν πήγαινε για αλισβερίσι για ουσίες, πώς το έμαθε; Πήγε και της είπε "πουλάω ουσίες";»

Τέλος, ο αστυνομικός τόνισε ότι «τώρα θα μιλήσει το πτώμα, θα μιλήσουν τα στοιχεία. Τα νύχια της κοπέλας ήταν μεγάλα, αν υπήρξε πάλη θα βρεθεί DNA του δολοφόνου της».

«Δεν ήταν ατύχημα», υποστηρίζει ο αδερφός της Αναστάζια

«Σίγουρα δεν πιστεύω ότι ήταν ατύχημα. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τα άτομα που το έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει», είπε κατηγορηματικά ο αδερφός της αδικοχαμένης κοπέλας, ενώ τραγική φιγούρα είναι η μητέρα της που αναγκάστηκε να κάνει και την αναγνώριση της σορού της.

Η μητέρα της 27χρονης βρέθηκε χθες στα δικαστήρια της Κω, πριν αναχωρήσει για Πολωνία, αφότου την ενημέρωσαν για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να κάνει την αναγνώριση στη σορό της κόρης της, οι ιατροδικαστές προσπάθησαν να σουλουπώσουν το πτώμα.

Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται ως αιτία θανάτου η ασφυξία, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το μέσο με το οποίο προκλήθηκε, εάν δηλαδή ο δράστης στραγγάλισε με τα χέρια του την άτυχη κοπέλα ή χρησιμοποίησε κάποιο άλλο όργανο, όπως π.χ. κάποιο σχοινί.

Επίσης δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αν η 27χρονη είχε βιαστεί, ενώ ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέχρι αργά το πρωί της επόμενη ημέρας χωρίς να είναι δυνατός ο πιο ακριβής προσδιορισμός.

Πλέον περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις εργαστηριακές εξετάσεις και τα δείγματα που ελήφθησαν από νύχια και άλλα σημεία της σορού.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία που είναι η πρόοδος της σήψης και μάλιστα πρέπει να τονίσουμε το εξής: Όταν μια σορός βρίσκεται εκτεθειμένη, η σήψη έρχεται πολύ πιο γρήγορα. Μπορώ να σας πω ακόμα και τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ ό, τι για παράδειγμα μια σορός η οποία έχει ενταφιαστεί» τόνισε ο κ. Γρηγόρης Λέων, Πρ. Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Άρα σίγουρα η αποσύνθεση είχε επέλθει σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε εκ των πραγμάτων δυσκολίες στον ιατροδικαστή. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα νωρίς, έτσι για να έχουμε την πλήρη εικόνα» συνεχίζει.

Τέλος ο κ. Λέων αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα «δείξουν» τον δράστη της δολοφονίας.

«Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα πειστήρια τα οποία έχουν συλλεγεί αλλά και σημεία από το σώμα της σορού τα οποία μπορούν να μας δώσουν πράγματι τον δράστη της υπόθεσης. Σας θυμίζω ότι κάνουμε δειγματοληψία κάθε φορά και από τα γεννητικά όργανα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και από άλλα σημεία του σώματος, για παράδειγμα νύχια αλλά και από τα πειστήρια. Όλα αυτά θα μας δώσουν πολύτιμο γενετικό υλικό τα οποία καταρχάς θα μας δώσουν το δράστη και κατά δεύτερο λόγο πιθανά και συνεργούς. Γιατί αν υπάρχουν, όπως άκουσα, στοιχεία όπως σακούλες και άλλα πειστήρια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη μεταφορά, είναι πιθανό να βρούμε περισσότερα του ενός γενετικά υλικά, δηλαδή γενετικά υλικά που να αντιστοιχούν αφενός στο δράστη, αφετέρου συνεργούς».

Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα η σορός;

Το νησί της Κω είναι οργισμένο από την αγριότητα του εγκλήματος τόνισε στο MEGA ο αντιδήμαρχος του νησιού, Σταμάτης Καμπουράκης. Όπως είπε ο ίδιος, είχε περάσει από το σημείο εκείνο μία ημέρα πριν τον εντοπισμό της σορού, ωστόσο δεν είχε βρει τίποτα.

«Πως δεν εντοπίστηκε από πιο έμπειρα μάτια; Πέρασα από το σημείο με την ομάδα μου δύο φορές», αναρωτήθηκε.

«Δεν μιλάμε για μία περιοχή ερημική ή που δεν περνάει άνθρωπος. Μιλάμε για ένα επισκέψιμο χώρο, περνάνε δεκάδες τουρίστες κάθε μέρα. Πέρα από εμάς, τις εθελοντικές ομάδες, την αστυνομία και τους εθνοφύλακες που συμμετείχαν στις έρευνες, υπήρχαν και απλοί πολίτες της περιοχής που παρατούσαν τις δουλειές τους και πήγαιναν για έρευνα», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις