ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εκδικητική πορνογραφία από... ανήλικους: Ζητούσαν από 5 έως 35 ευρώ, «το κάναμε για το χαρτζιλίκι»

Εκδικητική πορνογραφία από... ανήλικους: Ζητούσαν από 5 έως 35 ευρώ, «το κάναμε για το χαρτζιλίκι»

Η νέα υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας που αποκάλυψε η ειδική ομάδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρνει στο φως για άλλη μια φορά την ανήλικη παραβατικότητα.

Η πλειοψηφία των δραστών, που διέσυραν και ανέβαζαν "ροζ" υλικό ήταν μαθητές Λυκείου, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, ενώ ανάμεσα τους υπάρχει κι ένας 14χρονος. Αυτό προκαλεί προβληματισμό στις αρχές, όπως και η απάντηση που έδωσαν στους αστυνομικούς όταν συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπαν πως:

«Το κάναμε για το χαρτζιλίκι, δεν ξέραμε ότι είναι τόσο σοβαρό». Μάλιστα, απο την παράνομη αυτή δραστηριότητα αποκόμιζαν και χρηματικα ποσά. Ζητούσαν συγκεκριμένα απο 5 εως 35 ευρώ απο τον κάθε χρήστη - ενδιαφερόμενο για να μπορεί να έχει πρόσβαση στο υλικό.

Η δράση τους ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν ανήλικα θύματα προχώρησαν σε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι αστυνομικοί χωρίς να χάσουν χρόνο ξεκίνησαν την έρευνα η οποία έγινε με τη μέθοδο της ανακριτικής διείσδυσης. Ουσιαστικά, τα στελέχη της Δίωξης υποδύθηκαν τους ενδιαφερόμενους, έφτιαξαν προφίλ στην πλατφόρμα και ξεκίνησαν την επικοινωνία με τους χρήστες, αποκτώντας ετσι πρόσβαση σε πληροφορίες που ήταν χρήσιμες για να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Η έρευνα έγινε κάτω απο άκρα μυστικότητα και χωρίς να υπάρξουν διαρροές που θα μπορούσε να κοστίσουν στην επιχείρηση"Συγκοινωνούντα Δοχεια", όπως ονομάστηκε. Όσο οι μήνες περνούσαν, οι αστυνομικοί έρχονταν αντιμέτωποι και με νέα "ροζ" υλικά όπως και με νέα θύματα και αυτό γιατί οι δράστες ανανέωναν συνεχώς τους φακέλους, ορισμένοι εκ των οποίων έγραφαν το όνομα του θύματος, ενώ η βεντάλια της επιχείρησης άρχισε να ανοίγει όταν εντοπίστηκαν φάκελοι που έγραφαν και την πόλη που κατοικεί το θύμα.

Συνολικά, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη σε 21 πόλεις της Ελλάδας, με τα θύματα να αγγίζουν τα 40, εκ των οποίων τα 30 ανήλικα κορίτσια.