ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Φιλαδέλφεια: Προσήχθη 19χρονος Κροάτης στην Κακαβιά - 7 ακόμα συλλήψεις στα σύνορα Ευελπίδων

Νέα Φιλαδέλφεια: Προσήχθη 19χρονος Κροάτης στην Κακαβιά - 7 ακόμα συλλήψεις στα σύνορα Ευελπίδων
top-channel.tv

Έλεγχοι στα σύνορα για να μην διαφύγουν Κροάτες από την Ελλάδα μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Προσήχθη ένας 19χρονος στα σύνορα Κακαβιάς και 7 ακόμη στα σύνορα Ευελπίδων

Στην προσαγωγή ενός 19χρονου Κροάτη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τα άγρια επεισόδια στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με το αλβανικό μέσο top-channel.tv ο 19χρονος Κροάτης που θεωρείται ύποπτος, προσπάθησε να διαφύγει με λεωφορείο μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, αλλά ακινητοποιήθηκε στο ελληνικό συνοριακό σημείο της Κακαβιάς.

Ο 19χρονος προσήχθη στο Α.Τ. Ιωαννίνων όπου θα γίνει και η ανάκρισή του.

Στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς η Ελληνική Αστυνομία έχει σταματήσει 10 Κροάτες και αυτή την ώρα γίνονται συνεννοήσεις με το αρχηγείο της Αστυνομίας για το εάν θα προσαχθούν.

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν στα σύνορα επτά Κροάτες που προσπάθησαν να διαφύγουν

Επτά Κροάτες συνελήφθησαν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης 8 Αυγούστου στα σύνορα των Ευζώνων.

Οι Κροάτες προσπάθησαν να διαφύγουν από την Ελλάδα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, στο βαν που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια και ρόπαλα

Ελληνική Αστυνομία: 98 συλλήψεις για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνολικά, για τα επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη είχε ανακοινωθεί από την Ελληνική Αστυνομία ότι συνολικά συνελήφθησαν 98 άτομα, δηλαδή έως στιγμής έχουν συλληφθεί 105.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αναζήτηση για άλλους Κροάτες χούλιγκαν οι οποίοι ήταν στο κομβόι.

Αναλυτικά η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.