ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έρευνα για τις ψευδείς γνωματεύσεις της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. περί ασέλγειας

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έρευνα για τις ψευδείς γνωματεύσεις της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. περί ασέλγειας

Έπειτα από δεκάδες αθωωτικές αποφάσεις πατεράδων που διασύρθηκαν προσωπικά και κοινωνικά, αφού κατηγορήθηκαν με το ίσως πιο κατάπτυστο των εγκλημάτων, αυτό της ασέλγειας ή της σεξουαλικής κακοποίησης του τέκνου τους, η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. που εξέδιδε συστηματικά τις εν λόγω «γνωματεύσεις» - που κατέπιπταν στο δικαστήριο, ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές.

Έπειτα από τα ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, τα οποία κατέδειξαν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις που προκάλεσαν την κοινωνική και προσωπική «καταστροφή» πατεράδων που αποδείχτηκαν αθώοι, αλλά, και κυρίως, την τραγική γονική αποξένωση των παιδιών που παρουσιάστηκαν ως θύματα κακοποίησης για ιδιοτελείς σκοπούς της πρώην συντρόφου και των «ειδικών» που κέρδιζαν και κερδίζουν από αυτές τις διαδικασίες, εμφανίστηκαν πολλά ακόμα θύματα αυτής της νοσηρής κατάστασης και επικοινώνησαν μαζί μας.

Όλοι τους, είχαν την ίδια ιστορία να πουν, τα ίδια έγγραφα να επιδείξουν: Κατηγορία περί ασέλγειας του τέκνου τους -οποιασδήποτε ηλικίας- «φασόν» πόρισμα της συγκεκριμένης ψυχολόγου που ιδιωτεύει με άδεια προηγούμενου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., και τελικά, τελεσίδικη αθώωση από τα δικαστήρια.

Προς τις Αρχές είχαν γίνει επίσης πολλές αναφορές, ωστόσο κανείς δεν είχε ασχοληθεί μέχρι αυτό το καλοκαίρι, οπότε και μια προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα από το υγειονομικό της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε τη θέση της στην έναρξη της ολοκληρωμένης διαδικασίας από το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. Ήδη, μάρτυρες της υπόθεσης -θύματα της φριχτής σκευωρίας σε βάρος τους και μη- ξεκίνησαν να καταθέτουν, ωστόσο παρά τα ακλόνητα στοιχεία και τις μαρτυρίες, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, η ψυχολόγος δεν τέθηκε σε αργία για όσο διαρκεί η έρευνα, που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Άλλωστε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου πολύ πρόσφατα «κήρυξε τον πόλεμο» με τη διαφθορά εντός των κόλπων της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή συνεχείς υποθέσεις παραβατικότητας αστυνομικών, και η εξέλιξη αυτής της έρευνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η συγκεκριμένη, άλλωστε, εμπλέκεται και με την ιδιότητά της ως... ιδιώτης ψυχολόγος, σε υποθέσεις που έχουν αναλάβει οι συνάδελφοί της από την ΕΛ.ΑΣ.!

Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα πρόσφατης -και κοινοποιημένης προς όλους τους φορείς, από το Υγεινομικό της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι τον υπουργό και τον πρωθυπουργό- αναφοράς, εκπαιδευτικού ο οποίος εξαιτίας της παραπάνω κατάστασης και μέχρι να αθωωθεί, παρέμενε επί επτά χρόνια σε αργία, καταλήγοντας κοινωνικό ράκος, ενώ παρά την αποδεδειγμένη αθωωότητά του, ο σκοπός της άλλης πλευράς, επετεύχθη: Έχει να δει τα παιδιά του από το 2017, καθώς όλες οι δικονομικές-ψυχολογικές (δηλαδή πλύσης εγκεφάλου όπως αποδείχτηκε) διαδικασίες, προκάλεσαν την γονική αποξένωση.

Ο εκπαιδευτικός εξηγεί πώς «επετεύχθη» η αποξένωση των παιδιών του
Η «κατασκευή» της κατηγορίας μέσω της «εμφύτευσης» των συμπτωμάτων στους αθώους παιδικούς εγκέφαλους...
Το... modus operandi της ψυχολόγου, η οποία όμως έκανε και λάθη...
Πλήθος βουλευμάτων που καταδεικνύουν την ψυχολόγο ως «κύριο συντελεστή ψευδούς καταμήνυσης του πατέρα από τη μητέρα», ενώ η ίδια φέρεται να πιέζει με τη μέθοδο της υποβολής παιδιά ακόμα και 3 ετών, για να εκμαιεύσει τη μαρτυρία που θέλει
Ως αστυνομικός, εφόσον διαπίστωνε ασέλγεια σε ανήλικο, όφειλε άμεσα να το καταγγείλει και να κινηθούν οι διαδικασίες δίωξης. Ωστόσο προτιμά την άλλη... «οδό», της μακρόχρονης -και επωφελούς για την ίδια- δικαστικής διαμάχης
Ο δικαιωμένος δικαστικά πατέρας, που έχασε ωστόσο 7 χρόνια από τη ζωή του και, κυρίως, τα τέκνα του, επισημαίνει ότι η κατάσταση αυτή είναι γνωστή εδώ και χρόνια στις Αρχές, ωστόσο μέχρι τώρα, που ξεκίνησε έρευνα, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Μιχάλης Μπαρίνης που υπηρετεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γνώστης της υπόθεσης, έχει κάνει ο ίδιος αναφορές για την υπόθεση.

Ακούστε τη μαρτυρία του στο Newsbomb.gr, που δίνει το στίγμα της υπόθεσης, ενώ αναδεικνύει και το κακό που προκαλείται κυρίως στις αθώες παιδικές ψυχές.

Σχετικές ειδήσεις