ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ο πόλεμος στη Γάζα φέρνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας

40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Ο πόλεμος στη Γάζα φέρνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα. Οι εξαγγελίες της Χαμάς έχουν προκαλέσει φόβο στην Ευρώπη και την κάνουν να λαμβάνει μέτρα σε μεγάλα γεγονότα με πλήθος κόσμου

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας έρχεται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί και φέτος με πλήθος κόσμου και συμμετοχή χιλιάδων αθλητών, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τον Μαραθώνα και θα τερματίσουν στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο. Παράλληλες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Ωστόσο ο επετειακός Μαραθώνιος πραγματοποιείται σε μια έκρυθμη περίοδο για τον κόσμο, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη ζει με τον φόβο μετά τις απειλές τις Χαμάς, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί περιστατικά, τα οποία ανησυχούν τη γηραιά Ήπειρο.

Η Ελλάδα μπορεί να μην βρίσκεται γεωγραφικά στην καρδιά της Ευρώπης, όπως το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, το Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις ωστόσο δεν μένει έξω από τον χάρτη πιθανών επιθέσεων στο μέλλον.

Έτσι λοιπόν η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε να λάβει αυξημένα μέτρα στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, με εκατοντάδες αστυνομικούς να εξαπλώνονται σε όλο το μήκος της διαδρομής αλλά ειδικότερα στο Καλλιμάρμαρο και το κέντρο της Αθήνας, όπου θα βρίσκεται ο περισσότερος κόσμος.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφορία - Αυξημένα μέτρα λόγω του πολέμου

Αυτό που κάνει την Αστυνομία να παίρνει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στον φετινό Μαραθώνιο είναι η περιρέουσα κατάσταση. Πρόκειται για ένα Διεθνές γεγονός με αθλητές από όλο τον κόσμο, αλλά και από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αστυνομία τονίζει ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφορία αλλά τα μέτρα λαμβάνονται λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη λόγω του πολέμου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη τρομοκρατική επίθεση μετά την έναρξη του πολέμου ήταν στις Βρυξέλλες στον ποδοσφαιρικό αγώνα, ένα δηλαδή αθλητικό γεγονός με πολύ κόσμο ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι συνέβη στις 15 Απριλίου του 2013, στη διάρκεια του 117ου Μαραθώνιου της Βοστώνης, από την έκρηξη δύο βομβών, κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 183.

Έτσι λοιπόν πάρα πολλοί Αστυνομικοί με πολιτικά θα είναι σε όλη την Αττική για να επιβλέπουν ύποπτους στόχους και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της διοργάνωσης. Ιπτάμενα μέσα θα χρησιμοποιηθούν για επιτήρηση ενώ αστυνομικοί θα βρίσκονται και στα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούνται δρομείς από χώρες του εξωτερικού, ειδικότερα από Ισραήλ και Αμερική.