ΓΝΩΡΙΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατία: Το πλούσιο παρελθόν των δύο Τούρκων συλληφθέντων - Το υπόγειο τούνελ «γιάφκα» των 47 μ.

Τρομοκρατία: Το πλούσιο παρελθόν των δύο Τούρκων συλληφθέντων - Το υπόγειο τούνελ «γιάφκα» των 47 μ.
Intime

Παλιοί γνώριμοι των ελληνικών αρχών οι δύο Τούρκοι οι οποίοι συνελήφθησαν για τρομοκρατία με περιπετειώδη τρόπο

Η διεύθυνση αντιμετώπισης ειδικών εγκλημάτων πέρασε χειροπέδες σε δυο Τούρκους, τους οποίους δεν συναντούν πρώτη φορά.

Και οι δυο έχουν πλούσιο παρελθόν.

Ο ένας τους απασχόλησε το 2013 στη Χίο και ο άλλος το 2017 και το 2020 μετά απο επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής σε Νέο Κόσμο και Σεπόλια.

Συγκεκριμένα ο 54χρονος συλληφθείς, το 2017 είχε απασχολήσει τις αρχές μετά απο επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο, στην οδό Δεινοκράτους, αλλά και στην Καλλιθέα. Στα διαμερίσματα είχαν βρεθεί εκρηκτικά, ταξιδιωτικά έγγραφα και μανταλάκια με πινέζες που παραπέμπουν σε εκρηκτικό μηχανισμό. Τρία χρόνια αργότερα η αντιτρομοκρατική τον συναντά ξανά σε μια ακόμα συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε με τη συνεργασία της ΕΥΠ, στα Σεπόλια. Τότε στην οδό Αυλώνος οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει μια ...υπόγεια "γιάφκα". Ο 54χρονος μαζί με ακόμη 10 ομοεθνείς του έκρυβαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στο αυτοσχέδιο τούνελ – σήραγγα που είχαν σκάψει, μήκους 47 μέτρων. Μέσα στο τούνελ είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου τύπου "RPG", καλάσνικοφ, δύο πυροδοτικοι μηχανισμοί χειροβομβίδας.

Ο 56χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είχε απασχολήσει τις αρχές το 2013. Τότε η αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει φουσκωτό γεμάτο όπλα, σφαίρες και εκρηκτικά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Χίο και τις Οινούσσες, ενώ στη συνέχεια είχε πραγματοποιηθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση σε Αθήνα, Κόρινθο και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος και των δυο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα.

Ο 56χρονος σύμφωνα με το ένταλμα κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις – προμήθεια, μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών καθώς και για χρηματοδότηση για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, και σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για βία κατά υπαλλήλων από κοινού, απλή σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος από κοινού.

Επιπρόσθετα και οι δύο συνελήφθησαν για απείθεια λόγω του ότι αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και του νόμου περί όπλων, καθώς ο πρώτος έδειξε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα και ο δεύτερος κατείχε σπρέι πιπεριού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα,συσκευές κινητής τηλεφωνίας,κάρτες αποθήκευσης δεδομένων,σπρέι πιπεριού και χρηματικό ποσό.

Σχετικές ειδήσεις