ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν διαρρήκτες με στόχο πολυτελείς οικίες - Λεία πάνω από 100.000 ευρώ

astynomia

Οι δράστες κατάφεραν να διαπράξουν τουλάχιστον έξι διαρρήξεις, ενώ κατηγορούνται και για τρεις απόπειρες.

Είχαν ρημάξει πολυτελείς κατοικίες και εξοχικά δύο Γεωργιανοί που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο Κρήτης, με λεία πάνω από 100.000 ευρώ

Οι δράστες είναι ηλικίας 37 ετών και 32 ετών και η δράση τους ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. και η τελευταία προσπάθειά τους σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου.

Αστυνομικοί της Ασφαλείας Ηρακλείου, οι οποίοι διερεύνησαν την υπόθεση και σχημάτισαν τη δικογραφία κατόρθωσαν να ξετρυπώσουν τους δράστες.

H ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση εννέα (9) υποθέσεων κλοπών- διαρρήξεων σε οικίες (6 τετελεσμένες και 3 απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών κατηγορούμενων για κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι ανωτέρω αλλοδαποί κατά το χρονικό διάστημα από την 11.04.2023 έως και την 17.08.2023 είχαν αφαιρέσει από οικίες κοσμήματα και χρήματα η συνολική χρηματικής αξία των οποίων ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, προκαλώντας φθορές.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.