ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάτρα: Εμπρηστικούς μηχανισμούς, φιάλες βουτανίου και μολότοφ βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια

Πάτρα: Εμπρηστικούς μηχανισμούς, φιάλες βουτανίου και μολότοφ βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια

Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα των αστυνομικών μετά τα επεισόδια για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Μία γυναίκα και δύο άντρες, ένας εκ των οποίων ήταν ανήλικος συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα μετά τα επεισόδια για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής, ομάδα ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έχοντας – μεγάλος μέρος αυτών – καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κράνη και κουκούλες full face, φέροντας σακίδια πλάτης και ξύλινα ρόπαλα, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας πλήθος εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών (βόμβες μολότοφ), προκαλώντας εστίες πυρκαγιάς, ενώ απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων.

Από την προαναφερόμενη ομάδα ατόμων προσήχθησαν από τους αστυνομικούς των Διμοιριών Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, τρία άτομα, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού από θραύσματα αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού.

Στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ξύλινο ρόπαλο, αντιασφυξιογόνες μάσκες και γάντια.

Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον τόπο του περιστατικού, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά 12 εμπρηστικούς μηχανισμούς, 3 εκρηκτικούς μηχανισμούς, 17 γυάλινους λαιμούς αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) και 6 φιάλες βουτανίου, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Διαβάστε επίσης:

Βύρωνας: Τον «Γιάνο» και τον «Dou» αναζητούν οι Αρχές - Συγκλονίζουν οι περιγραφές για την 16χρονη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος για την κλοπή από το δημοτικό αμφιθέατρο Ωραιοκάστρου

Θεσπρωτία: Κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός