ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έδωσαν στη 16χρονη το ναρκωτικό της γενιάς του τραπ αλλά και φάρμακο για την επιληψία

Έδωσαν στη 16χρονη το ναρκωτικό της γενιάς του τραπ αλλά και φάρμακο για την επιληψία

Lean και Lyrica. Το ένα αποκαλείται «ναρκωτικό της γενιάς της τραπ» - φτηνό με βάση την κωδεΐνη - αναφέρεται σε στίχους στην τραπ μουσική κι ακόμα κι αν κάποιος δεν το γνωρίζει, το μαθαίνει. Το δεύτερο είναι φάρμακο που χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή σε ασθενείς που πάσχουν από νευροπαθητικούς πόνους, επιληψία και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.

Η 16χρονη κατανάλωσε αυτά τα δύο μαζί με χασίς, ηρωΐνη και ένα πολύ σκληρό ναρκωτικό το "γυαλί" ή αλλιώς σίσα, το οποίο έχει 24ωρη δράση και αφού ολοκληρώσει τον κύκλο του προκαλεί πόνο στο σώμα και στα κόκαλα.

Η φίλη της 16χρονης δίνοντας κατάθεση στη ψυχολόγο παρουσία αστυνομικών αποκάλυψε πως: «Κάναμε μαύρο αλλά η...είχε κάνει κι άλλα. Είχε κάνει λινκ και είχε πάρει και ένα φάρμακο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα κάπως λίρικα...»

Είχαν κάνει τη 16χρονη να είναι εθισμένη στα ναρκωτικά. Έκαναν... πειράματα δίνοντας της να δοκιμάζει mix ναρκωτικών.

«Από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών...»

Σημαντικά στοιχεία στους αστυνομικούς έδωσε κι ένας φίλος της ανήλικης.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Πίνανε; Τι εννοείς; Κρασί, νερό; Όχι ε;

Μ. : Ε ναρκωτικά

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Ναρκωτικά

Μ. : Ναι αλλά η... ήταν τοπ στάδιο ας το πούμε

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Δηλαδή;

Μ. : Δηλαδή ήταν χειρότερο από όλα τα άλλα παιδιά. Ήταν το καλύτερο παιδί από όλα αλλά στο θέμα ναρκωτικών ήταν το πιο χαζούλι ας το πούμε. Δηλαδή με το που έμπαιναν ναρκωτικά στη μέση, δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο. Γενικά έπινε ναρκωτικά. Το σίσα ήταν το βασικό που έπινε... Και ηρωίνη έπινε, όχι ενδοφλέβια.

Αναφερόμενος στον "YAΥO",τον 21χρονο διακινητή - στο σπίτι του οποίου έγινε η χρήση των περισσότερων ναρκωτικών- ο φίλος της 16χρονης αποκαλύπτει πως ο νεαρός ήξερε να κινείται στη μαύρη αγορά. Ήταν δικτυωμένος με άτομα που γνώριζε ότι θα μπορούσαν να του παρέχουν παράνομα ακόμα και ηρεμιστικά.

Μ. : Αυτό που τον κράταγε ζωντανό, ήταν τα ηρεμιστικά

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Έπαιρνε ηρεμιστικά;

Μ. : Ναι

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Δηλαδή είχε ψυχιατρικό πρόβλημα;

Μ. : Δεν τα έπαιρνε από γιατρούς. Παράνομα

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Από που;

Μ. : Ομόνοια. Ηρεμιστικά, XANAX, Hypnostedon.

Σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες της υπόθεσης πάρα το νεαρό της ηλικίας τους ήταν γνώριμοι της αστυνομίας καθώς έχουν απασχολήσει τις αρχές. Ορισμένοι έχουν συλληφθεί 3 με 4 φορές στο παρελθόν.