ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ποιος είναι ο καθοδηγητής – Τι ξέρουν όσοι βρίσκονταν εντός γηπέδου

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ποιος είναι ο καθοδηγητής – Τι ξέρουν όσοι βρίσκονταν εντός γηπέδου
In Time

Ρέντη: Από το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικοί της ασφάλειας έχουν στα χέρια τους ένα όνομα και συγκεκριμένα πρόκειται για κάποιο παρατσούκλι το οποίο έδωσε βασικός πληροφοριοδότης εκτιμώντας πως πρόκειται για τον εντολέα - καθοδηγητή της φονικής επίθεσης προς τον αστυνομικό.

Ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση «άκουσε από έναν φίλο του μέσα στο γήπεδο ότι θα γίνουν επεισόδια» και έτρεξε να φύγει ενώ ο 18χρονος ακολούθησε έναν άγνωστο που είπε «πάμε έξω», τον είδε μόνο με κουκούλα, εκείνος από τα 150 άτομα επέλεξε να δώσει ναυτική φωτοβολίδα στον 18χρονο, ενώ δεν τον γνωρίζει, του είπε πως να τη χρησιμοποιεί και ο 18χρονος την έριξε.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι κάποιοι ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο άνδρας με την κουκούλα και δε μιλούν φοβούμενοι του τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που δώσουν το όνομα του.

Ο εντολέας μπορεί να βγήκε με κουκούλα από το γήπεδο όμως σίγουρα δεν τη φορούσε όλη την ώρα, επίσης σίγουρα από την αγέλη των 150 ατόμων υπάρχουν και εκείνοι που ξέρουν ποιος κρύβεται από πίσω.

Η ασφάλεια κάθε μέρα αξιοποιώντας στοιχεία από το πληροφοριακό δίκτυο που έχει ενεργοποιήσει εντός και εκτός συνδέσμων και οπαδών, φτάνει όλο και πιο κοντά στον εντολέα - καθοδήγητη.

Πριν λίγες ώρες είχε φτάσει στα αυτιά της ασφάλειας ένα παρατσούκλι ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία και πληροφορίες που αξιολογούν τόσο οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών όσο και οι άνδρες της αντιμετώπισης αθλητικής βίας.

Αυτός που έδωσε την εντολή εκτιμάται πως είναι οργανωμένος οπαδός έμπειρος και γνώριμος των αρχών.

Σχέσεις των συνδέσμων με το κοινό έγκλημα

Σε 3 μεγάλες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει προχωρήσει μέσα στο 2023 η ελληνική αστυνομία εντοπίζοντας πολεμοφόδια όπως στειλιάρια, ρόπαλα και μαχαίρια.

Αστυνομικοί δηλώνουν πως στους συνδέσμους μπαίνουν άτομα με εγκληματικό παρελθόν και μεταφέρουν στα μέλη πρακτικές εγκληματικής οργάνωσης τόσο στη δράση όσο και στην λειτουργία συνδέσμων.

Οπαδοί από την άλλη καταγγέλλουν ότι εντός συνδέσμων γίνεται μέχρι και διακίνηση ναρκωτικών ενώ ορισμένοι χούλιγκανς οπλοφορούν κάτι που επιβεβαιώνεται με την εξάρθρωση της επίθεσης κατά οπαδού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας τον Σεπτέμβριο του 2021. Στην κατοχή των συλληφθέντων, οι οποίοι ήταν οργανωμένοι οπαδοί εκτός από μαχαίρια και ρόπαλα είχαν εντοπιστεί και πιστόλια.

Σχετικές ειδήσεις