ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος - Βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του

Ρέντη: Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος -  Βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του
In Time

Ρέντη: Θετικά βγήκαν τα αποτελέσματα από το τεστ για πυρίτιδα στα δάχτυλα του 18χρονου που οδηγείται σήμερα στον Ανακριτή - Δίνει μάχη ο αστυνομικός

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη την περασμένη Πέμπτη με τον 18χρονο να οδηγείται και σήμερα στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. Συγκεκριμένα, θετικά βγήκαν τα αποτελέσματα από το τεστ για πυρίτιδα στα δάχτυλα του 18χρονου. Το αποτέλεσμα του τεστ επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε φωτοβολίδα το συγκεκριμένο βράδυ.

Σημειώνεται πως το βράδυ των επεισοδίων στο γήπεδο μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο μικρότερος αδερφός του. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 16χρονος προσπάθησε να πείσει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Σήμερα κλήθηκε να δώσει εκ νέου απαντήσεις.

Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει” υποστήριξε ο αδελφός του 18χρονου.

Τρεις παράλληλες έρευνες για την «υπόθεση»

Τρεις παράλληλες έρευνες «τρέχει» η ασφάλεια για να περάσει χειροπέδες σε εκείνους που οδήγησαν στην διπλή δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού στου Ρέντη αλλά και για να γίνει ένα πρώτο βήμα στον περιορισμό των «στρατών» με τα full face.

Η πρώτη έρευνα είναι η αναζήτηση πληροφοριών από τους κόλπους των οπαδών, των συνδέσμων και όσων τους συναναστρέφονται. Είναι η έρευνα που οδηγεί σε καταθέσεις στα γραφεία της ασφάλειας κι εκείνη που οδήγησε στον 18χρονο. Ίσως είναι και η πιο σημαντική για τους αστυνομικούς καθώς συλλέγουν στοιχεία απ’ όσα προηγήθηκαν του επεισοδίου, όσα εκτυλίχθηκαν τα κρίσιμα λεπτά και όσα ακολούθησαν τα επόμενα 24ωρα. Οι εμπλεκόμενοι μετά την επίθεση μίλησαν σε δικούς τους. Κάποιοι γνωρίζουν και φοβούνται να αποκαλύψουν, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που είδαν, άκουσαν, ξέρουν και προσφέρουν στην έρευνα σημαντικά στοιχεία. Μια έρευνα βέβαια αρκετά δύσκολη καθώς όταν μιλάμε για οργανωμένους οπαδούς επικρατεί ένα κλίμα φόβου και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο στην ασφάλεια το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε η οικογένεια του 18χρονου. Στους κύκλους των οργανωμένων όπως και της νύχτας, κάποια πρόσωπα είναι γνωστά όπως και οι ρολόι που έχουν στους συνδέσμους και τα γήπεδα.

Η δεύτερη έρευνα και αυτή που ουσιαστικά έρχεται να "δέσει" την πρώτη είναι εκείνη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Το dna, τα αποτυπώματα και τα δείγματα για πυρίτιδα. Μπορεί να παίρνει χρόνο όμως από τη Δευτέρα που θα αρχίσουν να βγαίνουν τα αποτελέσματα αξιωματικοί δεν αποκλείουν η μία σύλληψη να διαδέχεται την άλλη. Έχουν στα χέρια τους ευρήματα τόσο από το σημείο του επεισοδίου, όσο και εντός γηπέδου που περιμένουν τα ταιριάξουν με τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τους προσαχθέντες. Υπάρχουν όμως και ευρήματα που ίσως βάλουν στο κάδρο και άτομα που δεν ήταν ανάμεσα στους 424 αλλά είχαν ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό και την επίθεση.

Ουσιαστικά θα απαντηθεί το ερώτημα: «Ποιοι συμμετείχαν στα επεισόδια ή οργάνωσαν» και έφυγαν; Ωστόσο προτεραιότητα για τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν τα δείγματα από τον 18χρονο, τον αδερφό του και τουλάχιστον ακόμα 10 ατόμων γνώριμων των αρχών για οπαδική βία.

Τρίτη και εξίσου πολύ σημαντική έρευνα είναι εκείνη του διαδικτύου. Οι αστυνομικοί εξετάζουν ψεύτικους λογαριασμούς και προφίλ με παρατσούκλια που έχουν ενεργή δράση όπως και τις ανοιχτές διαδικτυακές συζητήσεις μεταξύ οργανωμένων οπαδών. Ερευνούν επίσης και προφίλ με καλυμμένα στοιχεία όπως παρατσούκλια ή κομμένα ονόματα. Τέλος ελέγχουν αναρτήσεις στα social media αλλά και «σπασμωδικές κινήσεις» όπως το γεγονός ότι κάποιοι κλείδωσαν λογαριασμούς.

«Μάχη» δίνει ο 31χρονος αστυνομικός για να κρατηθεί στη ζωή

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος υπαρχιφύλακας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα πριν από σχεδόν μία εβδομάδα στου Ρέντη.

Ο 31χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή.

Οι γιατροί για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης σηψαιμίας, του ακρωτηρίασαν το πόδι το οποίο είχε τραυματιστεί από την ναυτική φωτοβολίδα.

Εκτός όμως από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του 31χρονου αστυνομικού, οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του 31χρονου.

Ο 31χρονος παραμένει σε φαρμακευτική καταστολή, και οι γιατροί δεν έχουν δώσει ακόμα την εντολή σιγά σιγά να τον ξυπνούν.

Θέλουν να περάσει ένα χρονικό διάστημα και αυτό που είναι σημαντικό είναι να δουν κατά πόσο ο εγκέφαλο έχει υποστεί αναστρέψιμες ή μη, βλάβες.

Σχετικές ειδήσεις