ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ασπρόπυργος: Σε καταστολή στο «401» ο συνοδηγός αστυνομικός - Φέρει πολλαπλά κατάγματα

Ασπρόπυργος: Σε καταστολή στο «401» ο συνοδηγός αστυνομικός - Φέρει πολλαπλά κατάγματα

Αγωνία για τον 32χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά από την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Σε σοβαρή κατάσταση αλλά όχι κρίσιμη νοσηλεύεται ο 32χρονος αστυνομικός και συνοδηγός της μηχανής που συγκρούστηκε με περιπολικό στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην ΕΟ Αθηνών- Κορίνθου.

Ο 32χρονος εκσφενδονίστηκε αρκετά μέτρα μακριά στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και να δίνει μεγάλη μάχη για τη ζωή του.

Ο αστυνομικός είναι σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνομένος σε καταστολή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο καθώς οι πόνοι ήταν αφόρητοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει πολλαπλά κατάγματα σε πόδια, λεκάνη και πλευρά και είχε αιμορραγία σε κεντρική αρτηρία της μέσης, η οποία αυτή τη στιγμή έχει σταθεροποιηθεί.

Αύριο αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τη λεκάνη με τους γιατρούς να περιμένουν να περάσει το σημερινό βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός αρχικά διακομίστηκε στο Θριάσειο ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο 401.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Από εκεί ξεκίνησε καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό. Φτάνοντας στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του «υπόπτου» οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο ένας σοβαρά και να μεταφερθούν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα ο ένας από αυτούς.