ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γκάζι: Πλαστές σφραγίδες της ΕΛ.ΑΣ., άδειες και όπλα μέσα στο παράνομο εργαστήριο νοθευμένων ποτών

Γκάζι: Πλαστές σφραγίδες της ΕΛ.ΑΣ., άδειες και όπλα μέσα στο παράνομο εργαστήριο νοθευμένων ποτών

Για την υπόθεση των νοθευμένων ποτών στο Γκάζι έχουν συλληφθεί δύο άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερα 

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που νόθευε ποτά ξετρύπωσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής στο Γκάζι.

Για την υπόθεση πέρασαν ήδη χειροπέδες σε 2 άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμα 4. Σε βάρος των συληφθέντων έχει σχηματισθεί δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα καθώς και των νόμων για τα όπλα, τα σήματα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πώς «ξετρύπωσαν» το παράνομο παρασκευαστήριο

Σε έλεγχο που διενέργησε η ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε παρακείμενους χώρους, αποθήκες, εντοπίστηκε εξοπλισμός και υλικά για παραγωγή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Παράλληλα, σε ειδική κρύπτη, σε χώρο των γραφείων του καταστήματος βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες πλαστές σφραγίδες αστυνομικού τμήματος, ενώ διαπιστώθηκε ότι στον ίδιο χώρο στεγάζονταν τρεις ακόμη εταιρείες με κοινή δραστηριότητα, ώστε μέσω της κατάρτισης πλαστών εγγράφων να προβαίνουν στην έκδοση νέας άδειας λειτουργίας σε περίπτωση αφαίρεσης της υπάρχουσας.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

100 λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου διάφανου υγρού, χωρίς παραστατικά, πλήθος επώνυμων αλκοολούχων ποτών εμφανώς παραποιημένων – νοθευμένων, πλήθος άδειων φιαλών διαφόρων επωνύμων ποτών, πλήθος πλαστών ετικετών και πωμάτων, ξύστρα και ειδικό πιστολάκι για επανεμφιάλωση, πλαστή σφραγίδα αστυνομικού τμήματος και αστυνομικού υπαλλήλου.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν 100 φυσίγγια και γεμιστήρας, κλεμμένο δίκυκλο πλήρως κατεστραμμένο και δίκυκλο χωρίς αριθμό πλαισίου, το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και πλήθος POS 3 εταιρειών.

Όπως εξήγησε στο MEGA ο Σταύρος Μπαλάσκας, την αστυνομία την απασχολεί το γεγονός ότι «σε αυτήν τη γιάφκα βρέθηκαν πλαστές σφραγίδες της ΕΛ.ΑΣ και εκεί εκδίδονταν και πλαστές άδειες. Βρέθηκαν και όπλα».

Ποτά «μπόμπες» έστειλαν μαθητές στο νοσοκομείο

Την ίδια στιγμή χριστουγεννιάτικο πάρτι μαθητών Λυκείου στα βόρεια προάστια έληξε άδοξα, καθώς πέντε ανήλικοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου, μετά από κατανάλωση νοθευμένων ποτών, από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι.

Παρόλο που οι γονείς είχαν κάνει συμφωνία με τους υπεύθυνους του μπαρ να μην δώσουν αλκοόλ και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικα παιδιά, όταν εκείνα ζήτησαν αλκοόλ, τους έδωσαν βότκα και ουίσκι και μάλιστα νοθευμένα.

«Η κατάσταση με τα νοθευμένα ποτά έχει παραγίνει. Είναι εγκληματική ενέργεια που μπορεί να αποβεί και μοιραία», λέει, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Όποιος προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες, να ξέρει ότι υπάρχουν σοβαρά ποινικά αδικήματα πίσω από αυτό».