ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη και σύλληψη διαρρηκτών

Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη και σύλληψη διαρρηκτών

Καρέ – καρέ η καταδίωξη και η σύλληψη διαρρηκτών στην Καλλιθέα

Στην καταδίωξη και σύλληψη κακοποιού στην Καλλιθέα προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA φαίνεται καρέ-καρέ η στιγμή που οι αστυνομικοί ακινητοποιούν διαρρήκτη που είχε κρυφτεί σε πυλωτή πολυκατοικίας και τους περνούν χειροπέδες. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει όμως οι αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό γύρω του και κατάφεραν να τον οδηγήσουν στο περιπολικό.

Οι δράστες στις 13:30 προσπάθησαν να ανέβουν από μπαλκόνια και να διαρρήξουν σπίτι και καταστήματα στην οδό Δοϊράνης και Αθηνάς στην Καλλιθέα, εκμεταλλευόμενοι την απουσία ενοίκων.

Ένοικος που βρισκόταν στον 5ο όροφο τους κατάλαβε και κάλεσε αμέσως για βοήθεια την αστυνομία. Συνολικά τρεις μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο και η καταδίωξη ξεκίνησε.

Οι διαρρήκτες στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα. Οι κάτοικοι έντρομοι από όσα γίνονταν παρακολουθούσαν την κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ίδια συμμορία πριν από λίγες μέρες είχε ληστέψει κατάστημα ειδών συγκόλλησης. «Πριν από 5 ημέρες είχα εγώ τους δικούς μου εργολάβους και τους πήραν τα μηχανήματα μέσα από το αμάξι. Περάσανε πήρανε τα μηχανήματα και φύγανε. Οι ίδιοι ακριβώς», ανέφερε καταστηματάρχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, σε βάρος του ατόμου που ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για 13 χρόνια για ληστείες. Παρά την καταδικαστική απόφαση δεν είχε συλληφθεί και κυκλοφορούσε ανενόχλητος, συνεχίζοντας τη δράση του.