ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Το μπαούλο της φρίκης, το βίντεο που τους «καίει» και το βίαιο παρελθόν του 39χρονου

Θεσσαλονίκη: Το μπαούλο της φρίκης, το βίντεο που τους «καίει» και το βίαιο παρελθόν του 39χρονου

Αποκαλύψεις για το σκοτεινό παρελθόν του 39χρονου - Το Σάββατο απολογείται μαζί με τον 34χρονο για τη δολοφονία της Γεωργίας 

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 39χρονο φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη.

Ο σύντροφος της άτυχης Γεωργίας, όπως αποκαλύπτεται από τις μαρτυρίες, δεν ήταν άγνωστος στις αρχές, καθώς είχε παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε βάρος του υπάρχουν 49 δικογραφίες για βίαιη συμπεριφορά.

Ο άνδρας, μαζί με τον φίλο του, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν την Γεωργία, ενώ προσπάθησαν να στήσουν σκηνικό ληστείας για να μην υποψιαστεί κανείς το στυγνό έγκλημα το οποίο συντελέστηκε στο σπίτι της Γεωργίας.

Σε νέο βίντεο μάλιστα που αποκάλυψε το MEGA ο 39χρονος μαζί με τον 34χρονο φαίνονται να μεταφέρουν τη σορό της σε μπαούλο αλλά και να πετούν στα σκουπίδια προσωπικά της αντικείμενα, προκειμένου να στήσουν τη ληστεία.

Το υλικό που αποκάλυψε τις κινήσεις των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Γεωργίας κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος μετά το στυγερό έγκλημα στο διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το MEGA, ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο φίλος του περπατούν στην οδό Περικλέους, κρατώντας μία σακούλα που πιθανότατα περιέχει προσωπικά αντικείμενα της Γεωργίας.

Παράλληλα, σε φωτογραφία-ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που ο 39χρονος και ο 34χρονος συνεργός του μεταφέρουν το μπαούλο, μέσα στο οποίο τοποθέτησαν τη σορό της 41χρονης εγκύου.

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν για τη δολοφονία της εγκύου

Οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Γεωργίας έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία (όλες σε βαθμό κακουργήματος και κατά συναυτουργία), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Εξεταζόμενοι προανακριτικά από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο πρώτος αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκε για περαιτέρω διευκρινίσεις στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ενώ ο δεύτερος φέρεται να αποδέχθηκε μόνο τη συμμετοχή του στη ληστεία.

Δίωξη στον 39χρονο για βιασμό της αδελφής του

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 39χρονος έχει καταγγελθεί στο πρόσφατο παρελθόν από την αδελφή του για βιασμό. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της αδελφής (τον Ιούνιο του 2022) στο Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη.

Μόλις πριν από λίγο καιρό ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του για βιασμό, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και παράνομη οπλοφορία, ενώ η δικογραφία βρίσκεται προς χρέωση στις ανακριτικές αρχές.

Σχετικές ειδήσεις