ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Ελεύθεροι οι ανήλικοι που κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία - Τι είπαν στις απολογίες

Ηράκλειο: Ελεύθεροι οι ανήλικοι που κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία - Τι είπαν στις απολογίες
Unsplash

Οι δύο ανήλικοι παραποιούσαν πορνογραφικά τις φωτογραφίες συμμαθητριών τους και τις διακινούσαν.

Σοκ προκάλεσε η σύλληψη δύο ανήλικων παιδιών (και των γονιών τους) στο Ηράκλειο, τα οποία κατηγορούνται για πορνογραφία, καθώς παραποίησαν φωτογραφίες δύο συμμαθητριών τους και τις διακίνησαν στα social media.

Οι δύο ανήλικοι, ένας 13χρονος και μια 14χρονη, οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην ανακρίτρια και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι, με μοναδικό όρο να παρακολουθήσουν πρόγραμμα με παιδοψυχολόγους στο ΕΛΜΕΠΑ.

Στις απολογίες τους, οι δύο ανήλικοι, κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον.

Ο δικηγόρος του 13χρονου, ο Βαγγέλης Στρατουδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως ο πελάτης του αναγκάστηκε από την 14χρονη, η οποία τον απειλούσε. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος είπε πως η 14χρονη είπε ότι θα βάλει δύο Ρομά που ήξερε να τον δείρουν, αν δεν παραποιούσε τις φωτογραφίες.

Μάλιστα, συμπλήρωσε, πως τα τελευταία δύο χρόνια ο 13χρονος έπεφτε θύμα μπούλινγκ από το κορίτσι, ενώ πριν από περίπου ένα χρόνο το κορίτσι είχε χρησιμοποιήσει μια γυμνή φωτογραφία ενός άντρα με το όνομα του πελάτη του, με αποτέλεσμα να γίνει περίγελος σε όλο το σχολείο.

Ο δικηγόρος της 14χρονης, Γιώργος Καρούτσος, από την πλευρά του, που η πελάτης του δεν έχει καμία συμμετοχή στην υπόθεση. Τόνισε πως ο 13χρονος έδρασε μόνος του και απλά εκείνη προώθησε τις φωτογραφίες σε μια φίλη της.

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για παραγωγή, διαβίβαση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη χρήση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή.