ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: Η τελευταία νύχτα στη ζωή του Μπάμπη Κούτσικου

Μεσολόγγι: Η τελευταία νύχτα στη ζωή του Μπάμπη Κούτσικου

Μεσολόγγι: Δεν «σπάει» με τίποτα ο κρεοπώλης. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου. Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, μετά από 18 ημέρες ερευνών, οι Αρχές εντόπισαν το πτώμα του 30χρονου μέσα σε βαλτώδη περιοχή, να έχει δεχθεί πυροβολισμούς από κυνηγετική καραμπίνα.

Το δεδομένο στην υπόθεση είναι πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Αυτό που πλέον καλούνται να φωτίσουν οι αστυνομικοί είναι ποιος ή ποιοι του αφαίρεσαν τη ζωή - με το πιο πιθανό σενάριο να δείχνει ότι στη δολοφονία του εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομα.

Άλλωστε, τα μέχρι τώρα στοιχεία, δείχνουν ότι η δολοφονία του είχε οργανωθεί πολύ καλά από τους δράστες. Το σίγουρο είναι πως δεν έγινε μέσα στο τζιπ του κρεοπώλη καθώς αποδείχθηκε «καθαρό» στον έλεγχο των Αρχών, αλλά οδηγήθηκε στην βαλτώδη περιοχή που βρέθηκε νεκρός 18 ημέρες μετά το ξεκίνημα των ερευνών.

Η τελευταία νύχτα του Μπάμπη

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, τόσο από καταθέσεις όσο και από βίντεο, ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης συναντήθηκαν την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 8.20 το βράδυ στον οικισμό του Αγίου Θωμά, Όπως λέει ο 50χρονος κατηγορούμενος, δέκα λεπτά αργότερα αφήνει το θύμα στη διασταύρωση των ΤΕΙ και επιστρέφει σπίτι του.

Ωστόσο τα στοιχεια διαψεύδουν τα λεγόμενά του και η συνέχεια είναι διαφορετική. Κάμερα της Ιονίας οδού καταγράφει το τζιπ του κρεοπώλη, όπου φαίνεται να συνεχίζει την βόλτα του με τον Μπάμπη προς το Ευηνοχώρι. τις 8,50 βγαίνει από το εθνικό δίκτυο και κινείται σε αγροτικό δρόμο.

Στις 9.30 το βράδυ επιστρέφει στο σπίτι του, αλλά δέκα λεπτά αργότερα καταγράφεται από κάμερα ψιλικατζίδικου να αγοράζει χαρτί κουζίνας.

Ο ίδιος λέει ότι είχε κάνει χρήση ουσιών και επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών.

Δεν «σπάει» ο κρεοπώλης

Μέχρι και αυτή την ώρα ο κρεοπώλης δεν έχει ομολογήσει, ούτε έχει πει κάτι για συνεργούς στην υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου. Και οι Αρχές πιστεύουν ότι πολύ δύσκολα θα ομολογήσει.

«Ενώ οι κανονικές ανακρίσεις φτάνουν ακόμα και τις οκτώ ώρες μέχρι να “σπάσει” κάποιος, ο ανακριτής βγήκε σε 45 λεπτά και είπε “παιδιά ξεχάστε το. Δεν πρόκειται να πει τίποτα» τόνισε σήμερα ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας στην ΕΡΤ.