ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Πυρήνες της Φωτιάς»: Οι «σκιές» της ΕΛ.ΑΣ. στον φυλακισμένο και η δολοφονία του ποινικού

«Πυρήνες της Φωτιάς»: Οι «σκιές» της ΕΛ.ΑΣ. στον φυλακισμένο και η δολοφονία του ποινικού

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το πρώην αρχηγικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη 

Νέες αποκαλύψεις για πτυχές της υπόθεσης του πρώην αρχηγικού μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς» που μπήκε στη φυλακή με ποινή 25 μήνες χωρίς αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών έκανε το MEGA.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του καναλιού, Βασίλη Λαμπρόπουλο, το πρώην ηγετικό μέλος των «Πυρήνων» ήταν σε στενό αστυνομικό κλοιό την περίοδο 2022 – 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος «Σκιές» της ΕΛ.ΑΣ.

Το εν λόγω πρόγραμμα είχε ως σκοπό την εποπτεία του οργανωμένου εγκλήματος, χωρίς όμως να αποδειχθεί τίποτα σε βάρος του. Σύμφωνα με τα έγγραφα στη διάρκεια της παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι είχε σχέσεις με 38χρονο ποινικό που δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό.

Ακόμα προέκυψε από την παρακολούθηση του αντιεξουσιαστή ότι σχετιζόταν με άτομα του ποινικού χώρου στην Πάτρα.

Σε πλήρη εξέλιξη, πάντως, είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση με τα όπλα και τα εκρηκτικά με την εμπλοκή πρώην ηγετικού μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι προετοιμαζόταν μια μεγάλη βομβιστική επίθεση πιθανότατα στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος ως αντίποινα σε συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε η άμεση επέμβαση, προκειμένου να αποτραπεί το πιθανό χτύπημα που προετοιμαζόταν.

Αστυνομικές πηγές διευκρινίζαν ότι από την πολυήμερη παρακολούθηση που έγινε, οι τέσσερις που εντοπίστηκαν (ο αντιεξουσιαστής, οι δύο ΟΥΚάδες και ένας πορτιέρης) δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Παράλληλα πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ήταν απόφασή τους να επέμβουν άμεσα για να αποτρέψουν έναν ενδεχόμενο νέο χτύπημα και προτίμησαν να μην δαπανήσουν χρόνο με παρακολουθήσεις συνομιλιών για να αποδείξουν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας πως η έρευνα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

Τρομάζει η ποσότητα TNT

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στη διαδρομή των εκρηκτικών και των όπλων που εντοπίστηκαν. Ιδιαίτερα προβληματίζει η μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης (δύο κιβώτια ΤΝΤ) ικανή να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και το ακαριαίο φυτίλι που χρησιμοποιείται στις βόμβες.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα 11 κινητά τηλέφωνα, οι 6 φορητοί υπολογιστές και μια ατζέντα με ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις που εντοπίστηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων.