ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πρόσωπο της Greek Mafia συνδέει το πρώην μέλος των «Πυρήνων» και τους ΟΥΚάδες

Πρόσωπο της Greek Mafia συνδέει το πρώην μέλος των «Πυρήνων» και τους ΟΥΚάδες

Ο κύκλος ερευνών έχει ανοίξει και πλέον οι αστυνομικοί στρέφονται στο οργανωμένο έγκλημα

Την πληροφορία ότι ετοίμαζαν «κάτι μεγάλο» είχε η ΕΛ.ΑΣ. και αυτός ήταν ο λόγος που προχώρησε στη σύλληψη τόσο του πρώην αρχηγικού μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς» όσο και των δύο μελών των ΟΥΚ που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο κύκλος ερευνών έχει ανοίξει και πλέον οι αστυνομικοί στρέφονται στο οργανωμένο έγκλημα και, σύμφωνα με το OPEN, τα συγκεκριμένα άτομα ήταν υπό παρακολούθηση για περίπου μια εβδομάδα χωρίς όμως να εντοπιστεί κάτι, καθώς δεν φαίνεται να είχαν επικοινωνία μεταξύ τους.

Το πρόσωπο που είχαν σχέση και οι τέσσερις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, υπάρχει ένα ή δύο πρόσωπα, τα οποία φαίνεται πως στο παρελθόν σχετίζονταν και με τους τέσσερις, πρόκειται για ένα άτομο που ήταν στη Greek Mafia και είχε πέσει θύμα δολοφονίας και ένα δεύτερο άτομο που επίσης δολοφονήθηκε.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι δεν είχαν τον χρόνο να συνεχίσουν την έρευνα λόγω χρόνου και έτσι τώρα αυτή ξεκινά για το εάν μπορεί να έχουν κάποια σχέση με λαθρεμπόριο τσιγάρων, με λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικά και υποθέσεις εκβιασμού.

Το πρόσωπο στην Greek Mafia που γνωρίζουν όλοι οι ύποπτοι ήταν το πρόσωπο που σήμανε και συναγερμό. Μάλιστα έχουν συλληφθεί και άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία του και πίσω από την υπόθεση βρισκόταν λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Μαντάς: Το πρώην στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς δεν είχε καμία σχέση

Από την πλευρά του, πάντως, ο ποινικολόγος, Θεόδωρος Μαντάς, που είναι δικηγόρος του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», μιλώντας στο OPEN, επανέλαβε πως ο συλληφθέντας δεν είχε καμία σχέση με τα άλλα τρία άτομα.

Σε ερώτηση εάν ο κατηγορούμενος φοβόταν και μετακόμισε σε άλλο σπίτι, όπως φέρεται να δήλωσε ο ίδιος και τι είναι αυτό που φοβόταν, αρνήθηκε να σχολιάσει. Ερωτώμενος και για το όπλο που βρέθηκε ανέφερε πως «είχε κρατήσει από την πρώτη στιγμή μια θέση απολύτως σαφής, συμβατή με την ιδεολογία του. Είχε πει πως συμμετείχε στους Πυρήνες, έδωσε λόγο στη δικαιοσύνη, σε επίπεδο ουσίας δεν εναντιώθηκε. Ένα όπλο βρέθηκε και κάποια φυσίγγια που δεν είναι συμβατά με το όπλο αυτό».

«Η Ελληνική Αστυνομία με τον πιο επίσημο τρόπο, με την εκπρόσωπο Τύπου βγήκε δημόσια και απάντησε πως δεν προέκυψε τελικά πως τα τέσσερα αυτά πρόσωπα γνωρίζονταν μεταξύ τους. Το πραγματικό γεγονός πως είναι για μια οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και μάλιστα όχι βαριάς, για πρώτη φορά, δεκαετίες μετά, ένας κατηγορούμενος στέλνεται στη φυλακή χωρίς να έχει η ποινή του αναστολή και χωρίς η έφεση που ασκείται να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα», τόνισε.

Σημειώνεται πως ο συλληφθέντας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών.

Ο ίδιος είχε ζητήσει μαζί με τον συνήγορό του αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να καταθέσει η σύντροφός του και ένας ακόμη αστυνομικός. Ωστόσο, το δικαστήριο του απάντησε ότι αυτές οι καταθέσεις δεν μπορεί να έχουν κάποια σχέση με την ουσία της υπόθεσης και η εκδίκαση προχώρησε κανονικά.