ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη σπείρα ληστών: Χτυπούσαν Πυλαία, Καλαμαριά και Ξηροκρήνη

αστυνομικοί
ΓΑΔΘ

Δύο νεαρούς, 19 και 22 ετών, συνέλαβαν την Τρίτη οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

Σε 15 ληστείες φαίνεται να εμπλέκονται πέντε νεαροί και μία ανήλικη που συνελήφθησαν χτες μετά από απόπειρα ληστείας στην Καλαμαριά. Έβαζαν στόχο τα καταστήματα ψιλικών – καφέ.

Δύο νεαρούς, 19 και 22 ετών, συνέλαβαν την Τρίτη οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για ληστεία και απόπειρα ληστείας σε καταστήματα ψιλικών – καφέ στην Καλαμαριά.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο περιπολιών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση δραστών, που διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα κατά τις βραδινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς με τη συνδρομή και συνεργασία των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, Εγκλημάτων κατά Ζωής, Αναζητήσεων, της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε πως οι ανωτέρω ενεργώντας από κοινού με ακόμη τέσσερις συνεργούς τους και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από 13-08-2023 έως 13-02-2024, προέβησαν σε επιπλέον δεκατρείς (13) ληστείες καταστημάτων ψιλικών – καφέ και περιπτέρου, στις περιοχές Καλαμαριάς, Πυλαίας και Ξηροκρήνης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.643 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 6.600 ευρώ.

Πρόκειται για 19χρονο ημεδαπό, 16χρονη αλλοδαπή και 31χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ενώ αναζητείται 21χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης συμμορίας ατόμων που είχαν ενωθεί για τη διάπραξη ληστειών τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράνομη κατακράτηση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.