ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Έκρυβαν τα όπλα κάτω από κουβέρτες παιδιών» - Προφυλακίστηκαν οι συλληφθέντες απο τον καταυλισμό

«Έκρυβαν τα όπλα κάτω από κουβέρτες παιδιών» - Προφυλακίστηκαν οι συλληφθέντες απο τον καταυλισμό

Ο «Αργύρης ο μεγάλος» , ο «Ρόκι» ,ο «Ρίγκο» και  ο «Καντάφης»:  Αυτά είναι κάποια από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν οι 17 Ρομά εντός και εκτός φυλακών οι οποίοι είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στον καταυλισμό του Βλυχού στα Μέγαρα.Εκβιασμοί , άσκοποι πυροβολισμοί και απειλές είχε η δράση τους εντός του καταυλισμού και ληστείες και κλοπές εκτός καταυλισμού.

Όποιος δεν συμμορφωνόταν εντός του καταυλισμού, του έλεγαν ότι θα του αρπάξουν τα παιδιά και θα του κάψουν το σπίτι ενώ οι πυροβολισμοί εντός του καταυλισμού εναντίον των σπιτιών ήταν και παραμένει καθημερινό φαινόμενο.

Η αστυνομία μετά απο έφοδο πέρασε χειροπέδες σε 3 μέλη της οργάνωσης τα οποία μετά την απολογία τους στον ανακριτή , οδηγήθηκαν στη φυλακή. Η οργάνωση απειλούσε τα θύματα ακόμα και με ακρωτηριασμούς. Χαρακτηριστικό είναι ένα απο τα μηνύματα που έφτασε σε θύμα απο μέλος της συμμορίας :«Αν δεν θες να σου απαγάγει ένα από τα παιδιά σου και να του κόψει τα δάχτυλα ,θα πρέπει να δώσεις 5.000 ευρώ».

Ενώ άλλο θύμα τους κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι τον εκβίαζαν για τους δώσει 10.000 ευρώ. Εκείνος αρνιόταν και τον περασμένο Νοέμβριο, τρεις εκ των κατηγορουμένων, πήγαν στο σπίτι του με όπλα. Ένας από αυτούς επικοινώνησε με τον έγκλειστο Αρχηγό που τους είπε: «Αν δεν δώσει τα λεφτά σκοτώστε τον». Τα μέλη της συμμορίας, σύμφωνα με τις καταγγελίες, απαιτούσαν διαρκώς χρήματα.

Περνούσαν έξω από τα σπίτια με όπλα και έλεγαν φράσεις όπως «εσύ είσαι μάγκας και δεν πληρώνεις μηνιάτικο»; Σε μία περίπτωση που άνοιξαν πυρ, θύμα τους, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο στο Θριάσιο Νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που παρουσιάζει το newsbomb.gr βλέπουμε ακόμα και μικρά παιδιά να κρατούν όπλα. Οι αστυνομικοί όταν έκαναν έρευνα την περασμένη Πέμπτη δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν εντόπισαν κυνηγετικό όπλο μαζί με φυσίγγια και κάλυκες σε κρεβάτι κάτω από την κουβέρτα ανήλικου παιδιού το οποίο ...κοιμόταν.

Τα μέλη της συμμορίας δεν δίσταζαν ακόμα και να επιτίθονται σεξουαλικά σε νεαρές γυναίκες. Σε μια περίπτωση άρπαξαν μια γυναίκα η οποία περπατούσε στο δρόμο στο Βλυχό μαζί με δύο φίλες της. Την έβαλαν με τη βία στο αυτοκίνητο – όπως κατήγγειλε το θύμα – και επιχείρησαν να τη βιάσουν. Εκείνη αντιστάθηκε και λίγα λεπτά μετά την άφησαν παίρνοντας όμως την αλυσίδα που φορούσε, το κινητό της τηλέφωνο αλλά και χρήματα που είχε πάνω της.

Δείτε εικόνες: