ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Πόλεμος» για τους ναυαγοσώστες – Εμπρησμοί, ληστείες και απειλές για το διαγωνισμό των 292.000 ευρώ

«Πόλεμος» για τους ναυαγοσώστες – Εμπρησμοί, ληστείες και απειλές για το διαγωνισμό των 292.000 ευρώ

Μετά τη μάχη της ξαπλώστρας, πόλεμος έχει ξεσπάσει και για τις θέσεις των ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες και δημοφιλείς παράλιες και μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, και με μαφιόζικες μεθόδους.

Εκτός από τον πόλεμος της «ξαπλώστρας», στις ακτές της χώρας έχει ξεσπάσει και η «μάχη για τις θέσεις των ναυαγοσωστών».

Συγκεκριμένα, δύο άτομα που συνελήφθησαν το Σάββατο φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματία, με μαφιόζικες μεθόδους προκειμένου να μην λάβει μέρος σε διαγωνισμό για ναυαγοσωστική κάλυψη του δήμου Θερμαϊκού.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον Alpha, κατήγγειλε στις Αρχές ότι ανταγωνιστής του, έστειλε μπράβους που τον πίεζαν να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό και τον πίεζαν να μην καταθέσει ένσταση. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να του κάψει το αυτοκίνητο και να κάνει ληστεία στο σπίτι του.

Οι δύο από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν της κατηγορίες της εκβίασης, της ληστείας και του εμπρησμού. Από την πλευρά του, ο 40χρονος «ανταγωνιστής» επιχειρηματίας κατηγορείται για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα. Παράλληλα, για την υπόθεση κατηγορείται και ένας άντρας που είναι έγκλειστος σε φυλακή.

Ο διαγωνισμός που είχε προϋπολογισμό 292.000 ευρώ, έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορούσε τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του δήμου Θερμαϊκού.