ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Σύμπραξη Εκδίκησης» αποκαλυπτική κατάθεση: Έταζαν 500 ευρώ για τη βόμβα στην τράπεζα των Πετραλώνων

rista
Newsbomb

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Το newsbomb φέρνει στο φως την αποκαλυπτική κατάθεση του άνδρα τον οποίο προσέγγισε μέλος της οργάνωσης προτείνοντάς του να βάλει τη βόμβα στην τράπεζα με αντάλλαγμα 500 ευρώ

Σε λίγη ώρα από τώρα τα 6 από τα 10 άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν.

Ορισμένοι έχουν αποδεχθεί ήδη στους αστυνομικούς τη συμμετοχή τους ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή. Ο κατηγορούμενος για την επίθεση στην τράπεζα των Πετραλώνων ισχυρίζεται ότι δεν βρέθηκε ποτέ στο σημείο της βομβιστικής επίθεσης και πως άλλος ήταν που είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το όνομα του λέγοντας πως: Εγώ ρουφιάνος δεν γίνομαι .

Για το χτύπημα αυτό, το «δεξί χέρι» του αρχηγού αναζητούσε στο φιλικό του περιβάλλον το άτομο που θα τοποθετούσε τη βόμβα, έψαχνε κάποιον που θα προχωρούσε σε τρομοκρατική ενέργεια έναντι αμοιβής χωρίς να υπάρχει κανένα ιδεολογικό παρελθόν .



Το newsbomb φέρνει στο φως την αποκαλυπτική κατάθεση του άνδρα τον οποίο προσέγγισε μέλος της οργάνωσης προτείνοντάς του να βάλει τη βόμβα στην τράπεζα με αντάλλαγμα 500 ευρώ : «Αν θυμάμαι καλά 22 Ιανουαρίου του 2024 ο Α... με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να συναντηθούμε από κοντά όπως και έγινε. Βρεθήκαμε στα Τουρκοβούνια και μου έδειξε ένα δυναμίτη και μου είπε πως πρέπει να τον ρίξει στην τζαμαρία μιας τράπεζας. Μου είπε πως θα με πήγαινε με το μηχανάκι του στην τράπεζα και εγώ θα έπρεπε να βάλω το δυναμίτη κοντά στο ρολό της τράπεζας για να γίνει ζημιά. Γι 'αυτή τη δουλειά θα παίρναμε από 500€ ο καθένας, εγώ του είπα πως δεν θέλω να το κάνω γιατί δεν θέλω να μπλέξω... «

Ο άνδρας, αλουμινάς στο επάγγελμα ο οποίος εργαζόταν το τελευταίο διάστημα σε πρατήριο καυσίμων επιχείρησε να φύγει. Τότε ο Α.. έκανε βιντεοκλήση σε ένα άτομο το οποίο είναι κρατούμενο σε φυλακή της χώρας και είχε κινητό μέσα στο κελί:

«Κάλεσε κάποιον Ν.., εκείνος απάντησε. Ήταν μέσα σε ένα κελί Ακούστηκε μια φωνή να του λέει στα αλβανικά» Έλα εδώ «.... Ο Α έστρεψε την κάμερα του τηλεφώνου του σε μένα, τότε ο κρατούμενος μου είπε πως αφού έκανες τζάμπα την κόκα θα κάνεις και τη δουλειά για εμένα, εγώ του απάντησα πως δεν έχω κάνει καμία κόκα και σηκώθηκα και έφυγα...»



Στην κατάθεση του ο 38χρονος υποστήριξε ότι γνωρίζει περίπου 20 χρόνια το μέλος της οργάνωσης που τον προσέγγισε, χωρίς όμως να έχουν ιδιαίτερες επαφές. Είχε πολλά χρόνια να μιλήσει μαζί του και ο κατηγορούμενος τον κάλεσε αρχικά με πρόφαση να τον βοηθήσει στην επισκευή της μηχανής του, όμως στη συνέχεια, πριν του πει για την τράπεζα, του πρότεινε να ρίξει χειροβομβίδα σε σημείο στο Ψυχικό:
«Μου ζήτησε να συναντηθούμε για να μου πει κάτι από κοντά του είπα πως βρισκόμουν στη δουλειά μου και ήρθε από εκεί, όταν ήρθε μου είπε πως είχε μία δουλειά για μένα και θα έπαιρνα 500€ η δουλειά ήταν να ρίξω μία χειροβομβίδα την οποία θα μου έδινε ο ίδιος, για εκφοβισμό. Μου έδειξε σε ποιο μέρος ήθελε να ρίξω τη χειροβομβίδα και αν θυμάμαι καλά ήταν δρόμος στο Ψυχικό, τότε εγώ του είπα πως δεν θα το κάνω γιατί δεν θέλω να μπλέξω...»

Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι έφυγε όμως 10 μέρες μετά ο κατηγορούμενος τον κάλεσε εκ νέου λέγοντας του να βρεθούν. Στη συνάντηση τους τον αποκάλεσε «ρουφιάνο» καθώς αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στο σπίτι του αναζητώντας τη χειροβομβίδα χωρίς όμως να βρουν κάτι. Ο 38χρονος όπως είπε στους αστυνομικούς μετά από αυτά τα περιστατικά δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του όπου άγνωστοι του έκαψαν το παντζούρι ενώ μετά από δύο μέρες 10 άτομα που φορούσαν full face τον ξυλοκόπησαν βάναυσα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.