ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πατήσια: Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή και 41 απελάσεις από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Πατήσια: Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή και 41 απελάσεις από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών
Φωτογραφία αρχείου

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών προχώρησε στην προσαγωγή 181 ατόμων για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα Πατήσια από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών την Τρίτη 5 Μαρτίου στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΓΑΔΑ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της ανωτέρω υπηρεσίεας, της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Κάτω Πατησίων και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Συλλήψεις και απελάσεις αλλοδαπών

Ελέχθησαν 681 άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν 181 αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα και 2 άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συνελήφθησαν 41 αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Επιπλέον, στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής μεταφέρθηκε ασυνόδευτος ανήλικος, για την καταγραφή, την ταυτοποίηση και την παραπομπή του σε κατάλληλη Δομή Φιλοξενίας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ βεβαιώθηκαν 37 τροχονομικές παραβάσεις.

Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.