ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αμυγδαλέζα: Τι προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό αλλοδαπού

Αμυγδαλέζα: Τι προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό αλλοδαπού

Για το σοβαρό αδίκημα του βασανισμού αλλοδαπού, κατηγορούνται 4 συνοριοφύλακες στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας.

Ο αλλοδαπός, του οποίου η απέλαση εκκρεμούσε, κατήγγειλε ότι οι συνοριοφύλακες τον χτύπησαν και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες. Σε ιατρικό έλεγχο στο νοσοκομείο αργότερα, διαπιστώθηκε ότι είχε κάταγμα στο πλευρό του.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο, τρεις αλλοδαποί διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους και οι συνοριοφύλακες προσέτρεξαν να τους χωρίσουν.

Τους οδήγησαν στον χώρο του επισκεπτηρίου, όπου οι δύο συνοριοφύλακες χτύπησαν τον έναν στο πρόσωπο και σε μέρη του σώματος του για εκφοβισμό, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται ότι δεν έκαναν κάτι για να τους σταματήσουν.

Οι θεράποντες ιατροί διέγνωσαν ότι ο αλλοδαπός, με καταγωγή από τη Χιλή, έφερε κάταγμα στο 10ο αριστερό πλευρό του, χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Αμυγδαλέζας. Στη συνέχεια παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική του εξέταση, όπου αρμόδιος Ιατροδικαστής διέγνωσε βαριά σωματική βλάβη συμβατή δια θλώντος – αμβλέος οργάνου ή και από πτώση του σώματος επί ανενδότου αμβλέος αντικειμένου.

Οι συλληφθέντες Συνοριακοί Φύλακες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία.