ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΑΠΘ: 49 οι συλλήψεις έπειτα από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

ΑΠΘ: 49 οι συλλήψεις έπειτα από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Δεκάδες συλλήψεις έπειτα από το μπαράζ των επεισοδίων, με την ΕΛ.ΑΣ. να επισημαίνει ότι θα επεμβαίνει στο ΑΠΘ «όποτε χρειαστεί».

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Τόσο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όσο και η Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου βρίσκονται υπό επιτήρηση, εξαιτίας των συνεχόμενων επεισοδίων του τελευταίου διαστήματος «και αν χρειαστεί θα γίνει ξανά επέμβαση της ΕΛΑΣ», όπως τόνισε η εκπρόσωπος Κωνσταντία Δημογλίδου.

Πρύτανης ΑΠΘ: Οι αρχές μπορούν να επέμβουν αυτεπάγγελτα όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη "μοναδική αλήθεια" τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των Α.Ε.Ι», τόνισε.

Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».