ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βόλος: Κακοποίηση παιδιού με αυτισμό μέσα σε σχολείο από εξωσχολικό - Συνελήφθη ο δράστης

Βόλος: Κακοποίηση παιδιού με αυτισμό μέσα σε σχολείο από εξωσχολικό - Συνελήφθη ο δράστης

Σε βάρος του 18χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατηγορείται ένας 18χρονος ο οποίος το πρωί της Δευτέρας αφού πήδηξε την περίφραξη σχολείου στο Βόλο, εισέβαλλε στον προαύλιο χώρο και κινήθηκε απειλητικά κατά του θύματος, το οποίο σύμφωνα με τον πατέρα του βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, χωρίς να επηρεάζεται όμως η αντίληψη του.

Ο 18χρονος αρχικά επιτέθηκε φραστικά στο παιδί και στη συνέχεια τον έσπρωξε με τα χέρια με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει στο έδαφος Καθηγητές μόλις αντίκρισαν την εικόνα έτρεξαν στο σημείο και απομάκρυναν τον 18χρονο ενώ οδήγησαν το θύμα στο γραφείο της διευθύντριας.

Ο δράστης διέφυγε και κατευθύνθηκε προς το σχολείο του. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου πήγαν στο σχολείο του δράστη όπου τον εντόπισαν και τον προσήγαγαν μαζί με τους γονείς του.

Στην Ασφάλεια βρέθηκαν και το θύμα με τον πατέρα του καθώς και τη διευθύντρια του σχολείου που σημειώθηκε το περιστατικό ώστε να καταθέσουν για το συμβάν.

Αμέσως ενημερώθηκε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου η οποία διέταξε την διενέργεια προανάκρισης και αφού αξιολόγησε το περιεχόμενο των καταθέσεων διέταξε την σύλληψη του δράστη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Ωστόσο τo θύμα και ο πατέρας του δήλωσαν πως δεν επιθυμούν την ποινική του δίωξη.

Σε βάρος του 18χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.