ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκαλυπτικά βίντεο: Πώς δρούσε η σπείρα των «άγουρων» ληστών - Είχαν ως ορμητήριο τον Ασπρόπυργο

listes

Η συμμορία  είχε γίνει ο φόβος και ο τρόπος της  βορειοανατολικής Αττικής 

Σπείρα πέντε άγουρων ληστών 15 έως 18 ετών με ορμητήριο τον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου, επί τρεις μήνες πραγματοποιούσαν τα ξημερώματα εφόδους σε καταστήματα της Βορειοανατολικής Αττικής και διέπρατταν διαρρήξεις, κλοπές ακόμη και ληστείες.

Στα αποκαλυπτικά βίντεο που φέρνει στο φως το ΕΡΤNews αναδεικνύεται καρέ – καρέ η δράση τους σε καταστήματα στα οποία εισέβαλαν, κυρίως νυχτερινές ώρες και ξημερώματα.



Οι δράστες όταν γίνονταν αντιληπτοί ή έβρισκαν υπαλλήλους δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία. Κάμερες κατέγραψαν καρέ-καρέ την δράση τους. Σε κατάστημα στο Ψυχικό, μία υπάλληλος καθαρίζει και αντιλαμβάνεται να κοιτάζουν ύποπτα από την βιτρίνα. Οι δράστες σπρώχνουν την πόρτα με δύναμη . Καταφέρνουν να μπουν μέσα καταδιώκουν την υπάλληλο , ενώ εκείνη τρέχοντας καταφέρνει να τους ξεφύγει και να βγει στον δρόμο από την πίσω πόρτα.

Σε αλυσίδα φούρνων στο Μαρούσι

Σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φούρνων στο Μαρούσι αφού έψαξαν τους χώρους, εντόπισαν σε γραφείο του υπογείου ένα πακτωμένο χρηματοκιβώτιο και με τη χρήση μεταλλικής σχάρας από φρεάτιο, παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν περίπου 10.000 ευρώ.

Σε πιτσαρία στο Χαλάνδρι

Σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας με πιτσαρίες στο Χαλάνδρι, έσπασαν την γυάλινη είσοδο του καταστήματος με μία κλωτσιά και λίγα λεπτά μετά βγήκαν έξω κρατώντας στα χέρια το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης με το οποίο έφυγαν.

Εισέβαλαν σε κατάστημα στον Χολαργό


Στον Χολαργό, εισέβαλαν σε κατάστημα και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον υπάλληλο τον ακινητοποίησαν με απειλή μαχαιριών. “Στην αρχή του φώναζαν πάρα πολύ, τον έσπρωξαν. Τον πίεσαν να τους πει αν γνωρίζει που βρίσκονται χρήματα στο κατάστημα, ο άνθρωπος δεν γνώριζε και άφησαν έναν να τον φυλάει με την απειλή ενός μαχαιριού στο λαιμό και οι υπόλοιποι συνέχισαν το έργο τους”, ανέφερε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

«Άνοιξαν» 11 καταστήματα μέσα σε 2 ώρες


Μέσα σε δύο ώρες μάλιστα εισέβαλαν σε 11 καταστήματα . Χαρακτηριστικό της θρασυτητάς τους, δεν φορούσαν γάντια και όπως φαίνεται και στο βίντεο ψαχουλεύουν το ταμείο ενός καταστήματος με γυμνά χέρια, αφήνοντας παντού αποτυπώματα.

Από την έως τώρα έρευνα της Ασφάλειας Αμαρουσίου είναι υπεύθυνοι για 6 ληστείες και 25 κλοπές-διαρρήξεις, με την έρευνα να συνεχίζεται. Μάλιστα τα μέλη της συμμορίας δεν δίσταζαν να επιδεικνύουν τη λεία τους σε αναρτήσεις που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας από τους δράστες έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για τα ίδια αδικήματα.