ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πώς ο πρωταθλητής στίβου υπέκλεψε χιλιάδες ερωτικά βίντεο

Πώς ο πρωταθλητής στίβου υπέκλεψε χιλιάδες ερωτικά βίντεο

Όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν από τα ηλεκτρονικά ίχνη ότι ο δράστης που υποκλέπτει χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες και βίντεο από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεκάδων φοιτητριών είναι γνωστός πρωταθλητής του στίβου με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έμειναν άφωνοι.

Ο 28χρονος αθλητής στα 400 μέτρα εμπόδια από τον Μάιο του 2013 "ψάρευε" φοιτήτριες και αθλήτριες μέσω τριών "προφίλ" που είχε δημιουργήσει στο Facebook.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παριστάνοντας το φοιτητή που κάνει μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο Πειραιώς έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά του να εγκαταστήσουν ένα δήθεν πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus) που είχε δημιουργήσει και έτσι αποκτούσε τον έλεγχο του υπολογιστή τους και άρα τα προσωπικά δεδομένα τους.

Με αυτό το κόλπο, λοιπόν, έκλεβε γυμνές φωτογραφίες και αισθησιακά βίντεο των κοριτσιών και στη συνέχεια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών "ανέβαζε" το υλικό σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου του εξωτερικού έναντι αμοιβής! Οι αστυνομικοί ψάχνουν τώρα τις συγκεκριμένες ροζ ιστοσελίδες για να κατεβάσουν το υλικό.

Τουλάχιστον 116 φοιτήτριες θύματα του πρωταθλητή στίβου

Οι αστυνομικοί μετά από δεκάδες καταγγελίες που δέχτηκαν από θύματα, άρχισαν πολύμηνη έρευνα και τελικά ανακάλυψαν ότι πίσω από την κλοπή των προσωπικών δεδομένων κρυβόταν ο Έλληνας πρωταθλητής του στίβου. Διαπίστωσαν μάλιστα ότι θύματα του είναι 116 φοιτήτριες, έχει κάνει άλλες δύο απόπειρες να υποκλέψει οπτικό υλικό, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για άλλες κοπέλες που έπεσαν στην διαδικτυακή "παγίδα" του. Το πρωί της Τετάρτης (12/11) οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνέλαβαν τον 28χρονο, ενώ έκαναν και έρευνα στο σπίτι του στη Γλυφάδα όπου βρήκαν και κατέσχεσαν : τρεις εσωτερικούς σκληρούς δίσκους, δύο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και έναν εξωτερικό φορητό δίσκο τύπου USB.

Όλα τα ευρήματα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιοριστεί το μέγεθος των ψηφιακών δεδομένων, που είχε αποσπάσει ο 28χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποκλέψει περίπου 100.000 φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου από ανυποψίαστες φοιτήτριες! Ο ίδιος πάντως είπε στους αστυνομικούς ότι το έκανε επειδή του αρέσει να βλέπει όμορφες κοπέλες στον υπολογιστή του...

Σχετικές ειδήσεις