ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις στην πορεία της Πάτρας (pics)

Η ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις στην πορεία της Πάτρας (pics)

Σε συλλήψεις πέντε ατόμων και δεκατέσσερις προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Πάτρας, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε πέντε άνδρες ηλικίας 29, 30, 15 , 20 και 33 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, παραβίασης της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Τα παραπάνω άτομα συμμετείχαν σε ομάδα (300) περίπου ατόμων, που ακολουθούσαν την πορεία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

Σε σωματική έρευνα, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δράστες, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν:

(2) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς - εκρηκτικούς μηχανισμούς
(33) τεμάχια πέτρας,
(2) αντιασφυξιογόνες μάσκες με (2) φίλτρα
πολυεργαλείο με λεπίδες,
σπρέι άσπρου χρώματος,
ένα κράνος μοτοσικλέτας.
Επιπλέον, σε διάφορα σημεία κατά τη διαδρομή της πορείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί - εκρηκτικοί μηχανισμοί (μολότοφ).

Σημειώνεται ότι προκλήθηκαν μικρές φθορές σε δύο παράθυρα του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση και είχε μοναδικό σκοπό την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, την αποτροπή φθορών σε κτίρια και περιουσίες των πολιτών και την απρόσκοπτη συνέχιση της πορείας, που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σχετικές ειδήσεις