ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο Αλβανός πιστολέρο εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου»;

Ο Αλβανός πιστολέρο εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου»;

Ο 31χρονος Αλβανός κακοποιός Albert Bako, με τα ψευδώνυμα Ταμτάκος και Μάϊκελ, ο οποίος αιματοκύλησε το νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο και έχει κάνει άλλες τέσσερις ένοπλες επιθέσεις σε καταστήματα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 43χρονος άνδρας και να τραυματιστούν συνολικά 17 άτομα, είναι όπως λένε οι αστυνομικοί, μία «δολοφονική μηχανή».

Ο Αλβανός πιστολέρο δεν διστάζει να «γαζώσει» με το καλάσνικοφ για ασήμαντη αφορμή, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή. Γι αυτό και ανέβηκε γρήγορα στην «ιεραρχία» της συμμορίας που είχε αρχηγό τον Αλβανό Κλοντιάν. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν, ότι ήταν ο βασικός «εκτελεστής» της συμμορίας στις ένοπλες επιθέσεις, αλλά και στις ληστρικές επιδρομές σε σπίτια. Οι Αρχές μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκτελούσε και «συμβόλαια θανάτου», όπως ο συμπατριώτης του με το όνομα Μέτσι, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον επίσης Αλβανό Κλοντιάν Αρμπέν στα Σεπόλια.

Ο Μέτσι εκτελούσε συμβόλαια θανάτου για λογαριασμό μεγαλοκακοποιών που βρίσκονται στις φυλακές και αναζητείτο από την Ασφάλεια εδώ και πολύ καιρό. Ο Αλβανός κακοποιός σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε σε ομάδα εκτελεστών μαζί με δύο ακόμα Έλληνες, ο ένας από τους οποίους με το ψευδώνυμο «Πιτσίλας» δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό στον Κορυδαλλό. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται να τον δολοφόνησαν οι συνεργοί του για να του «κλείσουν το στόμα», ίσως επειδή θεωρήθηκε ύποπτος από τις Αρχές για τη διπλή δολοφονία των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. Πριν από περίπου δύο χρόνια και μετά από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών είχε αποκαλυφθεί συμβόλαιο θανάτου για υψηλόβαθμο αξιωματικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο οποίος έχει πάρει μετάθεση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Εντολέας ήταν αρχινονός που βρίσκεται στη φυλακή και αρχικά το συμβόλαιο θανάτου είχε ανατεθεί έναντι 200.000 ευρώ σε δύο Έλληνες κακοποιούς, οι οποίοι όμως συνελήφθησαν και στη συνέχεια στον Μέτσι. Ο αξιωματικός όμως είχε πληροφορηθεί το συμβόλαιο θανάτου και έτσι είχε λάβει τα μέτρα του.

Η συμμορία του Albert Bako

Η συμμορία του Albert Bako άρχισε την εγκληματική της δράση στη χώρα μας στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 και ήταν από τις πιο σκληρές της Αλβανικής μαφίας. Αρχικά τα μέλη της σπείρας έκαναν εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία, αλλά και ληστείες. «Εγκέφαλοι» ήταν δύο άκρως επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί με τα ονόματα Μερκούρι και Ντάσι. Ο Ντάσι κατηγορήθηκε το 1999 για την απαγωγή ενός νεαρού Αλβανού, τον οποίο βασάνισε με ηλεκτρικό σίδερο, ενώ μετά από οκτώ χρόνια άρχισε ο «πόλεμος» των συμμοριών για τον έλεγχο των κερδών από το εμπόριο ναρκωτικών. Ένας πόλεμος που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους... Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες καθώς κυκλοφορούν ελεύθερα τουλάχιστον επτά μέλη της συμμορίας.

Σχετικές ειδήσεις