ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη καθηγητής με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη καθηγητής με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας, καθώς σχεδόν κάθε εβδομάδα εντοπίζονται παιδόφιλοι που «παραμονεύουν» στο Διαδίκτυο και αποτελούν απειλή για τους ανήλικους χρήστες.

Η πανελλαδική επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Έκπτωτος Άγγελος», η οποία είχε αρχίσει πριν από λίγες ημέρες, αποκάλυψε τη δράση έξι παιδόφιλων στο Διαδίκτυο. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα, ανάμεσα τους έναν 53χρονο Πολωνό καθηγητή στην Αθήνα, έναν 45χρονο ελεύθερο επαγγελματία στην Τρίπολη και έναν 25χρονο φοιτητή στην Κομοτηνή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ατόμων, ενώ αναζητείται ένας ακόμη παιδόφιλος, τα στοιχεία του οποίου ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί για να μπορέσουν να ανακαλύψουν τα ηλεκτρονικά ίχνη των έξι παιδόφιλων χρησιμοποίησαν το ειδικό λογισμικό πρόγραμμα CPS (Child Protection System), ενώ εντόπισαν υλικό παιδικής πορνογραφίας που ξεπερνά το ένα Terabyte! Συγκεκριμένα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε ότι χρήστες του Διαδικτύου στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις, που ανήκουν σε διάφορες εταιρείες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν βίντεο και φωτογραφίες με πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας για να το διακινήσουν. Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας συνολικού μεγέθους που ξεπερνά το ένα Terabyte, εντός ψηφιακών αποθηκευτικών μέσων που κατείχαν και για το λόγο αυτό συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, όπως προέκυψε από την έρευνα ένας 50χρονος στη Ρόδο και ένας 26χρονος στην Αθήνα είχαν διαγράψει τα επίμαχα αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας καθώς και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν για το κατέβασμα και τη διακίνηση των βίντεο και φωτογραφιών. Συνολικά κατασχέθηκαν 15 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Σχετικές ειδήσεις