ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Προστασίες, εκβιασμοί και παρακρατικός βούρκος!

Προστασίες, εκβιασμοί και παρακρατικός βούρκος!

Μια συγκλονιστική υπόθεση για κύκλωμα προστασίας διερευνά μετά από καταγγελίες, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο στόχαστρο των καταγγελιών βρίσκονται δύο ομάδες αστυνομικών οι οποίες φέρονται να πουλούσαν προστασία σε πολύ ισχυρά-ηχηρά ονόματα κυρίως από τον επιχειρηματικό χώρο. Ως ενορχηστρωτής καταγγέλλεται υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Της Γεωργίας Λινάρδου

Οι λεπτομέρειες αυτής της υπό διερεύνησης υπόθεσης είναι σοκαριστικές. Σε τι απ' όλα σοκάρουν; Στη διαπίστωση ότι ακόμη και σήμερα στη χώρα μας, ζει και... βασιλεύει το «μοντέλο Μαυρίκη» με τις βρώμικες παρακολουθήσεις και τους εκβιασμούς.

Ένα παρακράτος που ζει παρασιτικά μέσα στο Κράτος, δηλαδή. Όλα αυτά «μυρίζουν» διαφθορά και προάγουν ένα μοντέλο «εξουσίας» -έστω και αν εκπροσωπείται από μία μικρή «μειοψηφία»- η οποία φοβίζει και κυρίως πυροδοτεί τόσο τη Δημόσια Τάξη όσο και την Προστασία.

Όχι την οποιαδήποτε Προστασία, αλλά αυτή του Πολίτη. Επίσης, σακατεύει εκ του διασυρμού τον ρόλο του αστυνομικού. Δεν είναι διεφθαρμένοι οι αστυνομικοί. Λίγοι είναι. Αλλά αυτοί οι λίγοι, δυστυχώς, προσβάλλουν τους πολλούς και κυρίως φοβίζουν διαστρεβλώνοντας δια της πλέον χυδαίας αντίληψής τους, τους τρόπους με τους οποίους ενίοτε ασκείται η εξουσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αδιάφθοροι της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ελέγχουν συναδέλφους τους για εμπλοκή σε κυκλώματα προστασίας. Όμως, αυτή τη φορά, τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ σοβαρά. Ανάμεσα στους «πελάτες» δε θα συναντήσει κάποιος ένα ή πολλά «ινστιτούτα μασάζ» ή «μετρίου μεγέθους» μαγαζιά, αλλά πολύ ισχυρά-ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου. Με άλλους από αυτούς να παρακολουθούνται και άλλους να δίνουν την εντολή παρακολούθησης!

Όσο για τους καταγγελλόμενους και πλέον υπό έρευνα «προστάτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πληροφορίες μέσα από την ΕΛΑΣ, «αυτοί δεν είναι λίγοι». Σύμφωνα δε με τις ίδιες «πηγές», τα «νήματα» της όλης ιστορίας φαίνεται να κινεί ένα στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας!

Οι αδιάφθοροι των Εσωτερικών Υποθέσεων, ερευνούν «σπιθαμή προς σπιθαμή» τις λεπτομέρειες που τους καταγγέλθηκαν από δύο άτομα. Απ' όσο μπορούμε να γνωρίζουμε έχει ζητηθεί και η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των εμπλεκομένων αστυνομικών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2014.

Οι καταγγελίες δεν περιγράφουν ένα απλό κύκλωμα προστασίας, ερασιτεχνικά ή βιαστικά χτισμένο από επίορκους αστυνομικούς, αλλά μία ομάδα αρκετά «δικτυωμένη» η οποία «ασχολείται» συστηματικά με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και γενικά διαθέτει ένα αρκετά πλούσιο portfolio.

Συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μεταξύ άλλων έχει καταγγελθεί πως το κύκλωμα των επίορκων υπό τις οδηγίες στελέχους της Αντιτρομοκρατικής: «Παραλαμβάνει παράνομα αντίγραφα από παρακολουθήσεις τηλεφώνων και άλλους ενημερώνει και άλλους εκβιάζει»!

Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι πως στις «υπηρεσίες» που παρέχει το εν λόγω «κύκλωμα» πέραν αυτής καθεαυτής της προστασίας αλλά και της συνοδείας επιχειρηματιών και ενός αρκετά δημοφιλούς τραγουδιστή από αστυνομικούς σε «διπλό ρόλο», είναι η «ανταλλαγή πληροφοριών», μέσω παράνομων παρακολουθήσεων σε επιχειρηματίες, πολιτικούς, ακόμη και δικαστικούς!

Ίσως και να μην είναι απορίας άξιον, λοιπόν, γιατί τον περασμένο Οκτώβριο (όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Το Βήμα), απομακρύνθηκε μετά από απόφαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι από την υπηρεσία όπου και ήταν υπεύθυνος αυτός ο αστυνομικός (Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης της Αντιτρομοκρατικής) είχαν «εξαχθεί» παρανόμως ληφθείσες ηχογραφημένες συνομιλίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα εκείνης της περιόδου, «για λογαριασμό επιχειρηματιών»!

Τώρα. Ανάμεσα στα όσα διερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται και αυτή η καταγγελία: «Πουλάει εκδούλευση στον... (αναφορά σε πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης) επειδή του δίνουν πληροφορίες από παρακολουθήσεις τηλεφώνων)». Οι καταγγελθέντες εμπλέκουν και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τα οποία πια δε βρίσκονται στο πόστο τους.

Ενδιαφέρον, όμως, έχει και το στοιχείο -επίσης ερευνάται- ότι η συγκεκριμένη ομάδα των επίορκων αστυνομικών: «Δίνει πληροφορίες από παρακολουθήσεις τηλεφώνων και σε δικαστικούς».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση έχει δείξει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλιας.

Άραγε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της έρευνας και ποιο το τέλος της... ιστορίας;

Σχετικές ειδήσεις