ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε συμμορία «μπράβων» που είχε σπείρει τον τρόμο

Εξαρθρώθηκε συμμορία «μπράβων» που είχε σπείρει τον τρόμο

Για περισσότερα από τρία χρόνια η συμμορία των «μπράβων» με αρχηγό τον 40χρονο Μ.Κ., ο οποίος είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού κι έχει το ψευδώνυμο «καράφλας», έσπερναν τον τρόμο σε δεκάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Αττική.

Απειλούσαν τα θύματα τους ότι θα σκοτώσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους, εάν δεν πληρώνουν την «ταρίφα» που άρχιζε από 200 και έφθανε τα 700 ευρώ τον μήνα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα όταν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν ήταν «συνεργάσιμοι», δεν δίσταζαν να τους ξυλοκοπήσουν. Ο «καράφλας», ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 17 ετών κι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για «συμβόλαια» θανάτου και εκβιασμούς μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, πουλούσαν προστασία σε ιδιοκτήτες μπαρ και νυχτερινών κέντρων στο Ίλιον, την Πετρούπολη, το Γκάζι, το Θησείο, το Μικρολίμανο κι άλλες περιοχές του Πειραιά.

Οι αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών, συνέλαβαν εννιά άτομα, δύο Έλληνες και επτά Αλβανούς, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρία περιφερειακά μέλη. Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι εκβίαζαν 24 ιδιοκτήτες καταστημάτων, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη της συμμορίας πουλούσαν προστασία σε ιδιοκτήτη μπαρ στην περιοχή του Ρέντη από το 2001, με αποτέλεσμα να τους έχει δώσει συνολικά 95.000 ευρώ! Σύμφωνα μάλιστα με την ασφάλεια, η συμμορία είχε επαφές και με τον Αλβανό πληρωμένο δολοφόνο Μέτσι, που συνελήφθη στα Σεπόλια μαζί με τον αρχηγό της συμμορίας του πιστολέρο, που αιματοκύλησε το νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο.

Ήθελαν να αποφυλακιστεί αρχηγός συμμορίας για να τον σκοτώσουν

Πριν από μερικά χρόνια όταν μαινόταν ο «πόλεμος» των συμμοριών για τον έλεγχο των καταστημάτων στην Αττική, τρεις αρχηγοί αντίπαλων συμμοριών είχαν βάλει ιερέα από τον Πειραιά να καταθέσει υπέρ του «καράφλα» με σκοπό να πάρει άδεια από τις φυλακές Λάρισας που ήταν τότε κρατούμενος.

Οι αρχινονοί όμως των αντίπαλων συμμοριών δεν το έκαναν για να βοηθήσουν τον 40χρονο, αλλά για να βγει από τη φυλακή και να μπορούν έτσι να κανονίσουν να τον βγάλουν από τη μέση ! Ο ιερέας που συνεργάστηκε με τους μπράβους κατηγορήθηκε για ψευδορκία..

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις