ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Ανθίζει» ο παράνομος τζόγος στην Κρήτη

«Ανθίζει» ο παράνομος τζόγος στην Κρήτη

Μπαράζ συλλήψεων πραγματοποίησαν οι Αστυνομικές Αρχές σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, σε διάφορα μαγαζιά που είχαν μετατραπεί σε μικρά καζίνο.

Από την Τρίτη, 23/12 μέχρι και ανήμερα των Χριστουγέννων, έχουν συλληφθεί 23 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί 3.200 ευρώ από τραπέζια που λειτουργούσαν χωρίς την σχετική άδεια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρει:

Oι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες (23.12.2014), σε Ηράκλειο και Σητεία, αλλοδαποί και δέκα επτά ημεδαποί και σήμερα (24.12.2014) τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων διακοσίων (3.200) ευρώ, δέκα παιγνιομηχανήματα, 335 μάρκες και 14 ζάρια.

Στο Ηράκλειο, χθες (23.12.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνελήφθησαν έξι ημεδαποί ηλικίας από 37 έως 66 ετών και 41χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα «Καφετέρια» ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, η 41χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας ως υπεύθυνη καταστήματος να έχει θέσει σε λειτουργία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, δέκα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα (τύπου 9 φρουτάκια και 1 ρουλέτα), επιτρέποντας σε έξι ημεδαπούς πελάτες του καταστήματος ηλικίας 37 έως 66 ετών, τη συμμετοχή στο εν λόγω τυχερό παίγνιο.

Επιπλέον, το εν λόγω κατάστημα διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, χωρίς να έχει τοποθετηθεί το ειδικό σήμα προειδοποίησης καταγραφής του χώρου.

Σε έρευνα στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο ηλεκτρονικοί μηχανισμοί (για χειρισμό τοπικού δικτύου υπολογιστών), το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ και ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες αναγράφοντας ονόματα παιχτών και αριθμούς που αντιστοιχούσαν σε χρηματικά ποσά.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στη Σητεία, χθες (23.12.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας, συνελήφθησαν έντεκα (11) ημεδαποί ηλικίας από 44 έως 77ετών και 52χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καφετέρια ιδιοκτησίας 42χρονης ημεδαπής, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, 52χρονος ημεδαπός ως υπεύθυνος του καταστήματος να έχει επιτρέψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «ζάρια» στους ανωτέρω και να συμμετέχει και ο ίδιος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στους συλληφθέντες και στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.450 καθώς και δύο ζάρια-κύβοι πράσινου χρώματος.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Στο Ρέθυμνο, σήμερα (24.12.2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 53 και 28 ετών και 19χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καφετέρια ιδιοκτησίας 47χρονης ημεδαπής, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, ότι ο 53χρονος ημεδαπός ως υπεύθυνος του καταστήματος είχε επιτρέψει και συμμετείχε στη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «POKER TEXAS HOLDEN» με τον 28χρονο ημεδαπό και τον 19χρονο αλλοδαπό.

Σε έρευνα που ακολούθησε στους συλληφθέντες και στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, 173 μάρκες, μία τράπουλα και μία βαλίτσα η οποία περιείχε 162 μάρκες και 6 ζευγάρια ζάρια-κύβοι.

Επιπλέον, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ο 53χρονος να στερείται πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας από τις αρμόδιες Αρχές

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγήθουν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σχετικές ειδήσεις