Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έτσι θα χτυπούσε ο Ξηρός τις φυλακές Κορυδαλλού (Pics)

Newsbomb

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr που αποκάλυψε το πρωί της Κυριακής (4/1/2015) την πρόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού να πραγματοποιήσει χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο χτύπημα, εκτός του Ξηρού, θα συμμετείχαν και ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων», οι οποίοι θα ήταν οπλισμένοι με τα καλάσνικοφ, τα πιστόλια και τις χειροβομβίδες που βρέθηκαν στη γιάφκα στην Ανάβυσσο.

Η επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 σύμφωνα με τα σχέδια και τα στοιχεία που βρέθηκαν στη γιάφκα στην Ανάβυσσο. Ο Ξηρός θα έβαζε το παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε τοίχο των φυλακών με σκοπό να τον κατεδαφίσει και να εισέλθει στο χώρο των φυλακών. Στόχος του ήταν η απόδραση μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς».

25

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΛ. ΑΣ., ο Ξηρός «ήταν έτοιμος για μάχη και σε αυτή θα χρησιμοποιούσε το RPG». Θα πραγματοποιούσε δηλαδή κίνηση αντιπερισπασμού ανοίγοντας πυρ κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων για να αποδράσουν τα μέλη των «Πυρήνων».

Η συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Κικίλια και του Δημήτρη Τσακνάκη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, στο πλαίσιο των νέων ανακοινώσεων που έκαναν το απόγευμα της Κυριακής μίλησαν για τη μέχρι τώρα πορεία των ερευνών μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ξηρού.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια καίριας σημασίας εξέλιξη που έχει σημαντικές προεκτάσεις.

Το χτύπημα που ετοίμαζε ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη στην «καρδιά» του σωφρονιστικού συστήματος (σ.σ. φυλακές Κορυδαλλού) «θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια, στη σταθερότητα και στη Δημοκρατία της χώρας» ανέφερε ο Β. Κικίλιας και ευχαρίστησε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καθώς και όλες τις υπηρεσίες που συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η επιτυχία.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης παίρνοντας το λόγο προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι που διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο και τα αποτελέσματά τους.

Στην αυλή της οικίας βρέθηκαν σακιά με άμμο και σακιά με τσιμέντο ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκε πλήθος αντικειμένων που συνθέτουν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν καλάσνικοφ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, πιστόλια, γεμιστήρες, ρουκετοβόλο, βλήματα rpg, κοινοί πυροκροτητές, ηλεκτρονικοί πυροκροτητές, κουλούρες φυτιλιού και νιτρική αμμωνία.

Επίσης, βρέθηκε και ένα εμφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με το όνομα Μελανή Ελένη.

Για τη συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία εικονίζεται στη φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, η αστυνομία αναζητεί πληροφορίες και ζητεί από όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν. Παράλληλα, αναζητείται ένας άνδρας ο οποίος ενοικίασε το διαμέρισμα τον Ιούνιο του 2014 του οποίου τα στοιχεία επίσης δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Στο κρησφύγετο βρέθηκαν ακόμη από τους άντρες της Αντιτρομοκρατικής σημειώσεις με δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής καθώς και εναλλακτικές διαδρομές για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χ.Ξηρός.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του Ξηρού, της γυναίκας Μελανής Ελένης, άγνωστου άνδρα που νοίκιασε το διαμέρισμα στην Ανάβυσσο καθώς και κατά αγνώστου αριθμού συνεργατών.

Ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. συνέχισε λέγοντας ότι το βιολογικό υλικό που ελήφθη από τον Χριστόδουλο Ξηρό ταυτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό ανδρός που εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε αποσταλεί ως δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Βαριές κατηγορίες οι κατηγορίες κατά του Χρ. Ξηρού

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι εισαγγελείς στον Χριστόδουλο Ξηρό, για τον οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι - γιάφκα της Αναβύσσου.

Συγκεκριμένα, οι δύο εισαγγελείς απήγγειλαν ποινική δίωξη σε βάρος του για κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης, άγνωστης προς το παρόν και με άγνωστα μέλη αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Ειδικότερα η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά:

  • Τη διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο
  • Την παράνομη κατοχή πολεμικών τουφεκίων πυρομαχικών και άλλα
  • Την παράνομη κατοχή διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων
  • Πλαστογραφία
  • Παραβίαση περιοριστικών όρων
  • Παράνομη οπλοφορία (όπλο που είχε πάνω του)
  • Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Ενώπιον των Εισαγγελέων ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αναφερθεί σε όσα του αποδίδονται σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. Είπε ωστόσο, προαναγγέλλοντας στην ουσία την στάση που θα τηρήσει ενώπιον των ανακριτών: «Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωση μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

Ξηρός: Η επανάσταση θα συνεχιστεί

Στο μεταξύ, την επίσκεψη του δικηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση, δέχθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται από το μεσημέρι του Σαββάτου (03/01/2015).

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, ο Ξηρός είχε καταλάβει πως παρακολουθείται στενά και θα προσπαθούσε να αποδράσει, ωστόσο οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής δεν του άφησαν τέτοιο περιθώριο.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο Ξηρός του εκμυστηρεύτηκε πως δεν ήθελε η επιχείρηση σύλληψής του να συμβεί βραδινές ώρες, προκειμένου να απέφευγε τυχόν πυροβολισμούς, που ίσως να έπλητταν και ανυποψίαστους πολίτες.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος σημείωσε στον δικηγόρο του χαρακτηριστικά, ενώ είχε πάντα μαζί του όπλο δεν επιθυμούσε να το χρησιμοποιήσει, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «δεν είμαι τζιχαντιστής».

ksiros

Ο Χριστόδουλος Ξηρός τόνισε ότι δεν αποδέχεται καμία ενέργεια, που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

«Όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση ο Ξηρός αναφέρει: «Καμία συνεργασία με τους θεσμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα. Κανένας σωτήρας και καμία ανάθεση. Καμία ελπίδα από κανέναν, ιδιαίτερα από το δίδυμο των δοσίλογων Σαμαρά – Βενιζέλου, ούτε από τους επίδοξους συνεχιστές τους. Η μόνη διέξοδος, ο δικός μας αγώνας.»

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής (4/1/2015) ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία.