ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι επαφές του αρχινονού με τους «Πυρήνες» και τον Ξηρό (pics)

Οι επαφές του αρχινονού με τους «Πυρήνες» και τον Ξηρό (pics)

«Στην ομάδα κρούσης του Χριστόδουλου Ξηρού που θα χτυπούσε τις φυλακές Κορυδαλλού, συμμετείχαν εκτός από τον απότακτο αστυνομικό, τον 37χρονο Αλβανό που νοίκιασε τη γιάφκα στην Ανάβυσσο, η 22χρονη Αγγελική και τουλάχιστον επτά ακόμη συνεργοί του, οι οποίοι είναι πιθανότατα ποινικοί.

Ο σχεδιασμός της απόδρασης του Ξηρού και το μπαράζ των επιθέσεων που θα ακολουθούσε σχεδιάστηκαν μέσα από τη φυλακή, μετά από συνεννόηση βαρυποινίτη - αρχινονού και της ηγετικής ομάδας των "Πυρήνων της Φωτιάς". Το οπλοστάσιο μάλιστα που βρέθηκε στην Ανάβυσσο, όπως φαίνεται, το προμηθεύτηκαν ο Ξηρός και οι "πυρήνες" από ποινικούς που ανήκουν στην ομάδα του αρχινονού».

Τα λόγια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» τη συνεργασία ποινικών και τρομοκρατών, αλλά κι ότι κυκλοφορούν ελεύθερα μέλη του επιχειρησιακού βραχίονα της ομάδας του δολοφόνου της «17 Νοέμβρη». Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το σπίτι - γιάφκα στο Λουτράκι, το νοίκιασε με πλαστή ταυτότητα η Αγγελική, αλλά και ένας 50χρονος με στοιχεία Α.Π. ο οποίος δήλωσε υπάλληλος τράπεζας, με τόπο διαμονής το Κορωπί. Το άτομο αυτό αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ενώ υπάρχει και φωτογραφία του...

astynomia2

Το κρησφύγετο στα Σεπόλια και η Αγγελική

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στα Σεπόλια, το διαμέρισμα στην οδό Λεάνδρου το οποίο είχε νοικιάσει τον Νοέμβριο ο 37χρονος Αλβανός με τα πραγματικά του στοιχεία, Χ. Κ. επισκεπτόταν συχνά η 22χρονη Αγγελική, παριστάνοντας το ζευγάρι για να μην κινούν υποψίες. Ένοικος της πολυκατοικίας υποστηρίζει μάλιστα, ότι είχε δει τον Ξηρό δύο φορές στο σπίτι, ενώ πριν από δέκα ημέρες ο Αλβανός είχε διαπληκτιστεί άσχημα με την Αγγελική. Μάλιστα, οι Αρχές συνδέουν τον καβγά με τη σύλληψη Ξηρού. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά το διαμέρισμα για τυχόν αποτυπώματα και DNA συνεργών του Ξηρού, ενώ βρήκαν και σημειώματα τα οποία εξετάζουν για να δουν εάν προκύπτουν στοιχεία.

astynomia copy

Η προσπάθεια αγοράς πρώτης ύλης για εκρηκτικά από την Αγγελική

Όπως καταθέτουν δύο υπάλληλοι εταιρείας με χημικά στη Νέα Χαλκηδόνα, η 22χρονη Αγγελική με ξανθά μαλλιά είχε πάει στην εταιρεία τέλη Δεκεμβρίου του 2014 και είχε ζητήσει να αγοράσει μεγάλη ποσότητα νιτρομεθανίου, πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για κατασκευή εκρηκτικών, η οποία βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου. Όπως τους είπε την ύλη την ήθελε κάποιος θείος της από την Εύβοια που ασχολείται με το μοντελισμό. Οι δύο υπάλληλοι όπως είπαν στην αστυνομία, δεν παρουσίασε τα απαραίτητα έγγραφα για την αγορά του νιτρομεθανίου και έφυγε...


Ο Απόστολος Π. είχε νοικιάσει και αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Ο Απόστολος Π. στις αρχές Σεπτεμβρίου νοίκιασε αποθήκη στον Ασπρόπυργο έναντι 1.200 ευρώ για τρεις μήνες, χωρίς να θέλει να δώσει τα απαραίτητα έγγραφα για τη σύνταξη των συμφωνητικών. Ο ενοικιαστής είναι περίπου 55 ετών, καραφλός και αδύνατος. Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης όπως κατέθεσε στην αντιτρομοκρατική, είδε μέσα δύο βαν, ενώ του παρουσιάστηκε και μία κοπέλα με το όνομα Άννα, η οποία του είπε ότι είναι κόρη του Απόστολου Π.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται και άλλες συλλήψεις για την υπόθεση Ξηρού

Δυο μάρτυρες αναγνώρισαν τον Αλβανό σύνεργο του Χ. Ξηρού

Προθεσμία για τους δύο συνεργούς του Ξηρού

Σχετικές ειδήσεις