ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη «νονών» της νύχτας

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη «νονών» της νύχτας

Τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια για όπλα και εκρηκτικά, σε ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια.

Οι προσαχθέντες φέρεται να είναι μέλη κυκλώματος, με όπλα και εκρηκτικά, το οποίο έχει σύνδεση με άτομα που βρίσκονται ήδη στις φυλακές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και μία γυναίκα η οποία έιναι δικηγόρος ενός εκ των τριών «αρχινονών».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα άτομα που έχουν προσαχθεί φέρεται να έπαιρναν εντολές για τη δράση τους από βαρυποινίτη. Για το λόγο αυτό, οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στις φυλακές Κορυδαλλού και Δομοκού.

Το κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιάσεων και εκρήξεων.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την απόπειρα επίθεσης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που έγινε ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο σπίτι συγγενούς βαρυποινίτη, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Ο συγγενής του βαρυποινίτη που δέχθηκε την επίθεση αποπειράθηκε να αποκαλύψει την δράση του κυκλώματος.

Εκτός της προαναφερθείσας επίθεσης είχαν πραγματοποιήσει και άλλες βομβιστικές επιθέσεις. Ειδικότερα είχαν τοποθετησει βόμβα σε σπίτι κατηγορούμενου που εμπλέκεται σε υπόθεση για μίζες και εξοπλιστικά καθώς και την καφετέρια της αδερφής του. Σε άλλη περιπτωση είχαν βάλει βόμβα στο σπίτι δικαστικού που εκδίκαζε υπόθεση ενός εκ των τριών «αρχινονών» που φέρονται ως οι εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Ερευνάται πιθανή σύνδεση με την τρομοκρατία

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο στην υπόθεση αυτή να εμπλέκεται και ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, ο οποίος έχει συλληφθεί ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις