ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θα «χτυπούσαν» τον Κορυδαλλό ως παραγωγοί λαϊκών αγορών

Θα «χτυπούσαν» τον Κορυδαλλό ως παραγωγοί λαϊκών αγορών

Ένα νέο στοιχείο έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, το οποίο δείχνει ότι οι τρομοκράτες είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος», που είχε στόχο την απόδραση των «Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και άλλων ποινικών.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ»

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, η 22χρονη Αγγελική και οι υπόλοιποι συνεργοί τους θα πήγαιναν στον Κορυδαλλό παριστάνοντας τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, έτσι ώστε να μην κινήσουν υποψίες και να μην τους σταματήσουν σε τυχαίο μπλόκο οι αστυνομικοί, αφού στα κλεμμένα οχήματα θα είχαν κρυμμένα τη βόμβα - «μαμούθ» με τα 150 κιλά εκρηκτικά, ρουκετοβόλο, χειροβομβίδες και όπλα καλάσνικοφ.

Στην απολογία του ο 29χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν ο οδηγός της Αγγελικής και κρίθηκε προφυλακιστέος ανέφερε :

«Την επόμενη ημέρα φύγαμε γύρω στις 11 και πήγαμε στο κέντρο της Αθήνας όπου αγόρασε (η Αγγελική) ένα μεγάλο στρατιωτικό σάκο παραλλαγής, καθώς και μεγάλες ποσότητες αυγών και λάχανων».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο σάκος προορίζονταν για τη μεταφορά του οπλισμού, ενώ τα πολλά αυγά και τα λάχανα για «καμουφλάζ» στον ρόλο που θα έπαιζαν σαν παραγωγοί λαϊκών αγορών.

Οι έρευνες των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό της 22χρονης Αγγελικής, η οποία σύμφωνα με τις αρχές είναι πρόσωπο - «κλειδί» στον επιχειρησιακό βραχίονα των «Πυρήνων της Φωτιάς», του ενοικιαστή της αποθήκης στον Ασπρόπυργο με το ψεύτικο όνομα Απόστολος και τριών ακόμη ατόμων που αναφέρονται στις σημειώσεις και δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Τα τρία άτομα φέρουν τα κωδικά ονόματα Ρωξάνη, Θωμάς και Ιάσονας.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, στις δύο γιάφκες των «Πυρήνων» σε Ανάβυσσο και Λουτράκι υπάρχουν περίπου 1.000 πειστήρια , από τα οποία θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία για ασύλληπτους συνεργούς του Ξηρού, αλλά και για ήδη κατηγορούμενους...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις