ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νεαροί Ρομά είχαν «ρημάξει» το Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Νεαροί Ρομά είχαν «ρημάξει» το Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Εννέα συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου εξιχνιάστηκαν από το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου.

Για τις υποθέσεις κατηγορούνται τρεις νεαροί Ρομά, 19, 21 και 22 ετών, εκ των οποίων ο 21χρονος συνελήφθη την Τρίτη (3/2/2015) στο Ξυλόκαστρο.

Σε βάρος της ομάδας των νεαρών Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της κλοπής κατά συναυτουργία, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο συνεργούς τους.

Ειδικότερα, ο 21χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, το πρωί της Τρίτης (3/2) στο Ξυλόκαστρο, μπήκαν σε σπίτι αλλοδαπού και αφαίρεσαν χρήματα. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας και συνελήφθη. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι η ομάδα των Ρομά, κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, είχε διαπράξει περίπου εννέα διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου, από όπου αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, οινοπνευματώδη ποτά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα.

Ο νεαρός Ρομά οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Σχετικές ειδήσεις