ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δεκατριάχρονος έστελνε «άσεμνες» φωτογραφίες σε ανήλικους

Δεκατριάχρονος έστελνε «άσεμνες» φωτογραφίες σε ανήλικους

Οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μετά από ψηφιακή έρευνα που έκαναν στην Καβάλα στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από εισαγγελική παραγγελία, για υπόθεση παράβασης της νομοθεσίας σχετικά με την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ανακάλυψαν ότι ένας 13χρονος έστελνε μέσω διαδικτύου γυμνές φωτογραφίες σε ανήλικους ηλικίας 8 έως 11 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε ο 13χρονος προσέγγιζε μέσω chat rooms ανήλικους χρήστες στο πλαίσιο ενός διαδικτυακού παιχνιδιού και τους ζητούσε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, να του στείλουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, καθώς και φίλων τους.

Όταν οι ανήλικοι έστελναν τις διευθύνσεις των e-mail τους, καθώς και συμμαθητών τους, λάμβαναν ηλεκτρονικά μηνύματα με φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου και παρενοχλήσεις σεξουαλικού επιπέδου.

Μετά από ηλεκτρονική ταυτοποίηση των διαδικτυακών στοιχείων του δράστη, πρόεκυψε ότι είναι ένας 13χρονος από την Καβάλα, ενώ η τηλεφωνική σύνδεση παροχής διαδικτύου βρέθηκε δηλωμένη στα στοιχεία της μητέρας του.

Σε έρευνα που έκανε κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του 13χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ διαπιστώθηκε ότι μέσω του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, είχαν σταλεί τα μηνύματα και οι φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, καθώς και ότι ο επίμαχος λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όσο και λογαριασμός του παιχνιδιού, μέσω του οποίου γινόταν η προσέγγιση των ανήλικων, ανήκουν στον ανήλικο δράστη.

Σχετικές ειδήσεις