ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πετράλωνα: Απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ με ομήρους

Πετράλωνα: Απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ με ομήρους

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας (16/02) στα Πετράλωνα, όταν τρεις δράστες επιχείρησαν να ληστέψουν σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στα Πετράλωνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου δράστη της απόπειρας ληστείας σούπερ μάρκετ που έγινε γύρω στις επτά και τέταρτο το πρωί της Δευτέρας σε σούπερ μάρκετ στην οδό Τρώων.

Από τους τρεις ληστές στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται ο πρώτος δράστης που επιχείρησε να κρυφτεί σε διπλανή μονοκατοικία και ο δεύτερος που διέφυγε με μοτοσυκλέτα από το σημείο της ληστείας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο πρώτος δράστης είναι Έλληνας σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές, που βρισκόταν έξω με περιοριστικούς όρους, ενώ εξετάζεται η ταυτότητα του δεύτερου.

Η σύλληψη του δεύτερου δράστη έγινε μέσω τηλεφωνήματος στο ΕΚΑΒ, όταν άγνωστος ισχυρίστηκε ότι είχε ατύχημα με τη μηχανή του και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Φτάνοντας με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό και αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν από τις ακτινογραφίες ότι ο άνδρας έφερε τραύμα από σφαίρα.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η ΕΛ.ΑΣ και σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του άνδρα στην απόπειρα ληστείας στα Πετράλωνα.

Αυτή την ώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Το χρονικό της ληστείας

Τρεις ένοπλοι πήγαν στο σούπερ μάρκετ και οι δύο από αυτούς εισέβαλαν στο κατάστημα, ακινητοποιώντας τους υπαλλήλους για να αρπάξουν χρήματα.

Ήταν επτά το πρωί, όταν τρεις άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να ληστέψουν σούπερ μάρκετ στην οδό Τρώων στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ένοπλοι δράστες κράτησαν ομήρους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ και έναν υπάλληλο του Δήμου που βρισκόταν έξω από το κατάστημα, αναγκάζοντας τον να μπει μέσα.

Κάτοικος της περιοχής που αντιλήφθηκε το περιστατικό κάλεσε την Άμεση Δράση και δευτερόλεπτα αργότερα στο σημείο έφτασε μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Οι δύο από τους δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, αφού απέσπασαν χρηματικό ποσό από το ταμείο του καταστήματος. Ο τρίτος εγκλωβίστηκε και κατάφερε να διαφύγει από την πίσω πλευρά του καταστήματος βρίσκοντας καταφύγιο σε μια διπλανή πολυκατοικία.

Οι αστυνομικοί όταν κατάλαβαν ότι ο δράστης είναι μόνος στο χώρο εισέβαλαν στην πολυκατοικία και τον συνέβαλαν. Μάλιστα, στην προσπάθεια του να διαφύγει ο δράστης έπεσε και έσπασε το πόδι του.

Σχετικές ειδήσεις