ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ναύπλιο: Εξιχνιάστηκαν 18 υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών

Ναύπλιο: Εξιχνιάστηκαν 18 υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών

Δεκαοχτώ συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οχήματα που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων - Αργολίδας, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου ύστερα από μεθοδική έρευνα.

Για τις υποθέσεις κατηγορούνται δύο Ρομά -ένας ανήλικος και ένας 18χρονος- σε βάρος των οποίων έχει σχηματισθεί δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ. Α. Ναυπλίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από την 18/11/2014 έως και την 6/2/2015, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, διέπραξαν δεκαπέντε κλοπές και τρείς απόπειρες κλοπών σε οχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο Ρομά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα, η αξία των οποίων , σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, ξεπερνά τα 3.500 ευρώ.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη τέσσερις Ρομά, δύο άντρες, ηλικίας 40 και 37 ετών αντίστοιχα, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 38 και 37 ετών αντίστοιχα, για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Σχετικές ειδήσεις