ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση της Αθήνας

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση της Αθήνας

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αστυνόμευση του δήμου Αθήνας, εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τους κατευθυντήριους άξονες της νέας αντεγκληματικής πολιτικής της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι συμπληρωματικές δράσεις του σχεδίου έχουν στόχο τη συνεχή και εμφανή αστυνομική παρουσία καθώς και την αποτρεπτική δράση.

Στην σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται: «Το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εκπονήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας και ευταξίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς τους».

Κυρίαρχο ρόλο στην εφαρμογή και την υλοποίηση του σχεδίου αναλαμβάνουν τα αστυνομικά τμήματα. Το επιχειρησιακό σχέδιο που θα εφαρμοστεί το επόμενο χρονικό διάστημα κατά βάση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές των Αστυνομικών Τμημάτων Ομονοίας, Ακροπόλεως, Εξαρχείων, Αγίου Παντελεήμονα και Κυψέλης.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, για την υλοποίηση των στόχων του νέου σχεδιασμού θα διαμορφωθούν 16 τομείς επιχειρησιακής δράσης, σε ισάριθμες γεωγραφικές περιοχές, ενώ παράλληλα, θα δραστηριοποιηθούν συμπληρωματικά ειδικές επιχειρησιακές μονάδες (όπως ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ).

Το σχέδιο περιλαμβάνει κυρίως την εκδήλωση, όλο το 24ωρο, εντατικών αστυνομικών δραστηριοτήτων, την ανάπτυξη πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας και επιχειρήσεις στοχευμένου χαρακτήρα (όπως ομάδα παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας, εκδιδομένων γυναικών).

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις