ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Κατέβασε» η Αστυνομία τη δεύτερη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα πειρατείας

«Κατέβασε» η Αστυνομία τη δεύτερη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα πειρατείας

Ιστοσελίδα υψηλής επισκεψιμότητας, που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε οπτικοακουστικά έργα «κατέβασε» η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς ταυτοποίησε και συνέλαβε τον 37χρονο ιδιοκτήτη της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κατείχε τη δεύτερη θέση στην Ελλάδα μεταξύ των ιστοσελίδων πειρατείας ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και μουσικής.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Αστυνομία, παρείχε περισσότερους από 66.000 συνδέσμους (urls) στους περίπου 400.000 - 500.000 χρήστες της.

Υπολογίζεται δε ότι με την παράνομη παροχή των οπτικοακουστικών έργων, προκλήθηκε απώλεια εσόδων για τους νόμιμους δικαιούχους αλλά και για το Κράτος (από τη μη είσπραξη φόρων) ύψους 1.400.000 ευρώ.

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε μετά από ψηφιακές καταγγελίες και οδήγησε τους αστυνομικούς στον 37χρονο άνδρα, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Επίσης κατασχέθηκε κατάσταση με χρηματικά ποσά από –αδήλωτα- έσοδα διαφημίσεων στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις