ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Για παραβίαση λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται ένας 19χρονος

Για παραβίαση λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται ένας 19χρονος

Έρευνα πραγματοποίησε το τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η οποία έφερε στο «φως» υπόθεση παραβίασης λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 19χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Είχε προηγηθεί καταγγελία δύο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 16 και 17 ετών, σύμφωνα με την οποία, κάποιος άγνωστος είχε αποκτήσει κατ΄ επανάληψη πρόσβαση σε προσωπικό τους λογαριασμό που διατηρούν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας προηγουμένως παραβιάσει σχετικούς κωδικούς και δικλείδες ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο 19χρονος σε συνομιλία που είχε μέσω διαδικτύο με ένα από τα θύματα, ζήτησε εκβιαστικά χρηματικό ποσό για να σταματήσει να παραβιάζει οποιονδήποτε διαδικτυακό λογαριασμό της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έρευνα έδειξε ότι ο νεαρός αλλοδαπός προέβαινε στις πράξεις του χρησιμοποιώντας σύνδεση διαδικτύου γείτονά του, προκειμένου να καλύπτει τα ψηφιακά του ίχνη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, ένας σκληρός δίσκος κι ένα μέσο αποθήκευσης (usb), ενώ, κατά την Αστυνομία, βρέθηκαν ίχνη πρόσβασης στους προσωπικούς λογαριασμούς των ανήλικων κοριτσιών.

Η δικογραφία απεστάλη στον εισαγγελέα, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εξέταση.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις