ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων σε συνεργασία με FBI και Europol

Συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων σε συνεργασία με FBI και Europol

Χειροπέδες πέρασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε έναν 35χρονο κι έναν 27χρονο για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Οι συλληφθέντες διατηρούσαν λογαριασμό σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου που βρίσκεται στο εξωτερικό και η οποία περιέχει υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεργάστηκε με την Εθνική Μονάδα Europol αλλά και το FBI προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη διαχείρισης για τους λογαριασμούς που είχαν δημιουργήσει οι δράστες, στην επίμαχη ιστοσελίδα.

Με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ταυτοποιήθηκαν οι δράστες ως διαχειριστές των λογαριασμών που βρίσκονταν υπό έρευνα και το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια τους, σε Αττική και Πειραιά.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι δράστες συνελλήφθησαν και θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές ενώ εξετάζεται και η τυχόν εμπλοκή άλλων Ελλήνων χρηστών στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Σχετικές ειδήσεις