ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

EΛ.ΑΣ: Ψάχνουν συνεργό του Παλαιοκώστα για τη ληστεία στη Φαρκαδόνα

EΛ.ΑΣ: Ψάχνουν συνεργό του Παλαιοκώστα για τη ληστεία στη Φαρκαδόνα

«Από την εξέταση του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες υπαλλήλων και πελατών έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη ληστεία στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, όχι μόνο συμμετείχε αλλά είχε και αρχηγικό ρόλο ο συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος ήταν ο ένας εκ των τριών ληστών στο Δίστομο. Αυτό που περιμένουμε να δούμε τώρα είναι εάν θα ταυτοποιηθεί και εργαστηριακά η συμμετοχή του στη ληστεία από αποτυπώματα και DNA».

Τα λόγια του αξιωματικού της ασφάλειας στο newsbomb.gr αποκαλύπτουν ότι έχουν κάτι παραπάνω από βάσιμες υποψίες ότι ο κακοποιός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας» (λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του), ο οποίος είχε βοηθήσει στη μία από τις δύο αποδράσεις του Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάϊ με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2006, ήταν ο ένας από τους τρεις δράστες της ληστείας που έγινε σε τράπεζα πριν από έξι ημέρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας, ήταν μεταμφιεσμένος με περούκα και μουστάκι, φορούσε γάντια και ήταν οπλισμένος με πιστόλι, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί του δεν φαίνεται να ήταν οι υπόλοιποι ληστές του Διστόμου.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας ο «καρφάκιας» ζήτησε από τον διευθυντή να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Όταν εκείνος του είπε πως το δεύτερο κλειδί το έχει ο ταμίας που εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν στην τράπεζα, του ζήτησε να του τηλεφωνήσει και με μία δικαιολογία να τον πείσει να επιστρέψει γρήγορα, όπως κι έγινε... Ψύχραιμοι οι ληστές είπαν σε έναν από τους υπαλλήλους: «Με την ησυχία σου, εμείς δεν βιαζόμαστε» και αφού έμειναν στην τράπεζα περίπου 30 λεπτά έφυγαν ανενόχλητοι με λεία 197.000 ευρώ.

Οι ληστές του Διστόμου

Ο Σπύρος Δραβίλας είναι ο ένας από τους τρεις δράστες της κινηματογραφικής ληστείας που έγινε στις 22 Αυγούστου του 2014 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας με λεία 396.930 ευρώ. Μετά τη ληστεία οι κακοποιοί διέφυγαν με ταχύπλοο που βρέθηκε στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, ενώ είχαν πάρει όμηρο τον ταμία της τράπεζας.
Τη συμμορία αποτελούσαν ο 45χρονος Σπύρος Χριστοδούλου, ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας και ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, ο οποίος είχε συνεργαστεί την χρονική περίοδο 2013-2014 σε ληστείες τραπεζών με το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη. Και οι τρεις αναζητούνται από την αστυνομία, καθώς είναι άκρως επικίνδυνοι κακοποιοί, με βαρύ οπλισμό...

Σχετικές ειδήσεις