ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απετράπη νέα απόπειρα αυτοκτονίας

Απετράπη νέα απόπειρα αυτοκτονίας

Στην αποτροπή μιας ακόμα απόπειρας αυτοκτονίας προχώρησε ηΔιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του «CYBER ALERT».

Όλα άρχισαν όταν το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε ότι χρήστης του διαδικτύπου, που κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε κάνει ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε ευθεία πρόθεση αυτοκτονίας.

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, ξεκινώντας την διαδικασία ανεύρεσης των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που διαχειρίζεται το επίμαχο προφίλ, καθώς και της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και προέκυψε ότι η σύνδεση διαδικτύου, μέσω της οποίας είχε πραγματοποιηθεί η ανάρτηση πρόθεσης αυτοκτονίας, ήταν στην Τουρκία.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας, για να προβούν στις δικές τους ενέργειες για τον εντοπισμό και τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του συγκεκριμένου ατόμου.

Ακολούθως, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τις Τουρκικές Αρχές ότι όπως διαπιστώθηκε, την ανάρτηση είχε κάνει αλλοδαπή υπήκοος Τουρκίας, ενώ λόγω της έγκαιρης ενημέρωσης που είχαν διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Σχετικές ειδήσεις