ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βόλος: Δύο συλλήψεις για μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού

Βόλος: Δύο συλλήψεις για μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού

Ένας Έλληνας ηλικίας 68 ετών και μία αλλοδαπή 47 ετών, υπήκοος Βουλγαρίας συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών οι συλληφθέντες κατελήφθησαν σε λαϊκή αγορά της πόλης να κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση σε πάγκο κηπευτικών ειδών, επιμελώς κρυμμένες 68 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 24,077 κιλά αφορολόγητου καπνού.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία και σε αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας τους στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, βρέθηκαν επιπλέον μέσα σε ψυγεία κηπευτικών προϊόντων και κατασχέθηκαν έξι κιβώτια με 125,5 κιλά αφορολόγητου καπνού.

Ο κατασχεθείς αφορολόγητος καπνός θα αποσταλεί στο Τελωνείο Βόλου για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Θυμίζουμε ότι οι διαχρονικές κυβερνητικές ανεπάρκειες άφησαν το πρόβλημα του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων να διογκωθεί και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές λαθραίων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ελληνικό δημόσιο σε ετήσια βάση έχει απώλειες φορολογικών εσόδων 650 εκατομμυρίων ευρώ από διαφυγόντες δασμούς, ενώ μεγάλος είναι και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη διάθεση λαθραίου, αμφιβόλου ποιότητας χύμα καπνού και τσιγάρων.

Σχετικές ειδήσεις